Consultarile de ieri de la Cotroceni dintre seful statului si delegatiile PSD, PNL si PC au demarat intr-o nota ironica."Nu avem cafea, domnule presedinte. Daca nu am fost cuminti ieri...", a remarcat, in debutul intalnirii, presedintele PSD, Victor Ponta. Replica sefului statului a fost prompta: " Nici eu nu am! Astazi e ziua in care nu se da cafea ". "O sa fim cuminti azi, poate data viitoare", a raspuns, la randul sau, Ponta, remarca ce l-a determinat pe Basescu sa afirme ca daca cei noua lideri de partide parlamentare vor fi "cuminti", poate vor primi cafea la sfarsitul consultarilor."Lipsind Crin Antonescu, eu nu stiu ce sa fac", a adaugat liderul PSD. "Asta nu am dubii, dar puteati sa-l luati pe Adrian Nastase, sa stiti ce sa faceti", a spus si Traian Basescu. Victor Ponta, razand, a afirmat ca-l va lua pe presedintele CN al PSD la urmatoarele consultari. "Luati-l, ca sunteti procuror", a conchis Traian Basescu, preferand sa incheie scurtul dialog.Cuvantul de inceput al presedintelui Basescu a mai continut cateva ironii adresate social-democratilor. Seful statului s-a declarat "absolut de acord", un partizan al propunerii PSD de introducere in viitoarea Constitutie a interzicerii traseismului politic. "Aici aveti in mine un partizan. Dar daca va framanta asa de tare, cum stati langa domnul Dragnea, care vine de la PD? E doar intrebare. Retorica! Si mai aveti si pe Severin si pe Cristian Dumitrescu si pe Duvaz si pe Sassu. Nu stiu cum stati langa ei? Cred ca nu aveti somn nici noaptea", a spus Basescu.Presedintele le-a spus reprezentantilor PSD, PC si PNL ca va discuta, ca sef al statului, cu toti parlamentarii, fara deosebire, adica si cu independentii.

Basescu persiflat de Ponta

Presedintele a reclamat la consultari, faptul ca PSD si-a argumentat una din ideile de revizuire a Constitutiei invocand un articol din Tratatul de la Lisabona care de fapt nu exista, el ironizandu-i pe reprezentantii acestei formatiuni din aceasta cauza. "Va marturisesc ca nu stiu articolul din Tratatul de la Lisabona. Am rugamintea la PSD sa-mi spuna daca are cunostinta de continutul Tratatului? Si spun asta ca om care s-a ocupat de fiecare articol din acest tratat in ultimii patru-cinci ani. Poate fi lipsa mea de intelegere a Tratatului, desi va repet ca acesta a fost articol cu articol subiectul analizei mele si negocierii mele ca presedinte", a atacat presedintele."Romania poate sa aiba si trebuie sa aiba o camera care sa reprezinte autoritatile locale, care sa legifereze pentru aceste structuri locale. Ideea noastra cred ca a fost bine inteleasa de presedinte chiar daca modul in care citim Tratatul este diferit asa cum citim si Constitutia. Cred ca tine de mentalitate si experienta politica", a incercat Ponta sa dea replica malitiozitatii cu care Basescu a intampinat propunerea PSD de transformare a Senatului in camera regiunilor.

Antonescu a lipsit de la intalnire

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri ca a considerat ca nu este esentiala prezenta sa la consultarile de la Cotroceni, mentionand ca partidul este prezent la discutii. "Eu am anuntat ieri (luni-nr) ca PNL va fi prezent la intalnire cu presedintele si este", a sustinut Crin Antonescu.
"Eu nu am niciun fel de obligatie si niciun presedinte de partid nu cred ca are obligatia sa stea la dispozitia d-lui Traian Basescu care programeaza si reprogrameaza intalniri si care da povesti si care ma rog isi exerseaza talentul ironic. Obligatia noastra ca partid, cred, este sa avem un contact institutional, o relatie institutionala cu presedintele si o avem", a completat Antonescu.