Scenariul privind scoaterea UDMR de la guvernare ar fi doar un vis frumos al Opozitiei, a declarat liderul PD-L Emil Boc, care a reiterat ca nu se pune problema cooptarii in Executiv a transfugilor din PSD: Marian Sarbu si Cristian Diaconescu.
"Sunt probabil vise frumoase ale Opozitiei. Guvernarea este stabila, avem majoritate, tara are nevoie de stabilitate politica si economica si astfel de stabilitate avem. Nici intr-un caz nu s-a pus si nu se pune in discutie un asemenea scenariu sau cel putin nu in mintile noastre", a afirmat Boc, pus sa comenteze ipoteza ruperii protocolului cu UDMR, in eventualitatea formarii unei majoritati in Parlament de catre PD-L doar cu grupul asa-zisilor indepedenti din oastea de stransura a generalului Oprea..
Cat priveste teza includerii in Guvern a fostilor social-democrati Cristian Diaconescu si Marian Sarbu, Boc a aratat ca "in acest moment, nu avem nicio problema cu functionarea Guvernului, echipa este la datorie, mergem mai departe, ce se intampla in alte partide este treaba acelor partide. "Nu am avut nicio discutie pe marginea acestui subiect cu nimeni" a subliniat premierul.