Fostul mahar sindicalist Marian Sarbu, care a demisionat vineri din PSD, si-ar dori sa-l aiba pe Miron Mitrea (alt mahar sindicalist) coleg in partidul pe care generalul Gabriel Oprea il va infiinta din oastea de stransura a dezertorilor din diverse partide.
Intrebat intr-o emisiune la Realitatea Tv daca are informatii cum ca urmatorul "greu" care va parasi PSD va fi Miron Mitrea, Sarbu a spus ca nu stie si nici nu poate anticipa ce va face fostul sau coleg, insa i-ar face placere sa lucreze cu el in noua formatiune politica.
"N-as putea sa anticipez ce va face domnul Mitrea. Dar daca l-am sustinut la conducerea Partidului Social Democrat, va dati seama ca ar fi o onoare sa pot lucra cu Miron Mitrea si in acest nou partid", a spus Sarbu.
Mitrea spunea, zilele trecute, ca vor mai exista si alte plecari din PSD si ca el incepe sa se simta tot mai singur, avand in vedere ca toti vechii sai colegi, cu care impartasea si o experienta in domeniul sindicalismului, au parasit partidul.

Iesirea PSD-ului de la guvernare a fost cu siguranta o greseala

Fostul ministru al Muncii in Guvernul Boc II a mai spus ca a fost o greseala atunci cand PSD a rupt alianta de guvernare cu PD-L.
"Nu am avut intentia sa plec din PSD. Dar a fost o evolutie intreaga care a plecat din perioada intrarii la guvernare alaturi de PD-L. Eu am tratat cu foarte mare seriozitate aceasta intrare la guvernare. In toata aceasta perioada am avut destule contradictii cu unii dintre colegii mei din Biroul Permanent, inclusiv pe legea salarizarii si legea pensiilor.
In ultimul timp, intre mine si colegii mei a aparut o distantare foarte clara mai ales din cauza acestor legi. Iesirea PSD-ului de la guvernare a fost cu siguranta o greseala. Cred ca continuitatea unei guvernari, chiar si in acea componenta, ar fi putut sa asigure tarii mult mai multa stabilitate si mult mai multe sanse de a iesi din criza mai repede", a mai spus Marian Sarbu.