Liderul deputatilor independenti, Eugen Nicolicea, a declarat, vineri, ca Gabriel Oprea este initiatorul infiintarii unui nou partid, al carui nume ar putea fi Uniunea Nationala pentru Progres sau Uniunea Nationala Romana.
Potrivit lui Eugen Nicolicea, numarul parlamentarilor independenti a ajuns la 28. Cea mai recenta achizitie la grupul independentilor este a lui Marian Sarbu, care si-a anuntat vineri demisia din PSD. "Este proiectul initiat de Gabriel Oprea si este firesc sa fie presedinte cel care il initiaza", a precizat Nicolicea.
El a aratat ca acest nou partid ar putea fi infiintat in urmatoarele doua luni. "Un partid se infiinteaza dupa ce se inscrie la tribunal, dupa ce se strang 25.000 de semnaturi, dupa ce se definitiveaza Statutul, programul noului partid si dupa ce se face prima sedinta de constituire", a explicat Nicolicea.
Intrebat cine va prelua conducerea partidului, deputatul independent a explicat ca toti liderii vor fi alesi in mod democratic, dar a aratat ca Gabriel Oprea este dorit ca presedinte al formatiunii, in conditiile in care acestuia ii apartine proiectul. Nicolicea a adaugat ca parlamentarii independenti s-ar bucura daca Marian Sarbu si Cristian Diaconescu ar face parte din conducerea partidului.