Intrebat despre declaratia lui Adrian Nastase, referitoare la posibilitatea de a candida la sefia PSD, presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, a precizat ca importanta nu este dezbaterea asupra persoanelor care ar aspira la aceasta functie, ci analiza interna a PSD.
"Mie nu-mi place pasiunea asta a discutiei asupra persoanelor. Nu suntem la aceasta faza. Acum suntem in faza unor abordari mult mai de fond, a unor analize serioase a anilor parcursi, ultimii cinci ani de zile, ultimele alegeri, ce urmeaza, cum anume sa asezam partidul, strategiile, problemele de fond, situarea explicita a partidului ca partid de stanga social-democrat, alternativa la guvernarea actuala si abia in final o sa rezulte si echipa capabila sa duca aceste lucruri mai departe.. Acuma totul se invarte in jurul lui Popescu, lui Ionescu, care sa fie sef. Asta e vax, asta e o chestiune absolut secundara", a spus Iliescu.
Iliescu a mai afirmat ca fiecare nou congres a adus o innoire, "e un proces continuu de transmitere de stafeta".
"Nu dai cu piciorul la cei de dinainte, folosesti experienta celor de dinainte, atragi oameni, este un proces permanent de innoire, este o chestie fireasca. Deci, mie mi se pare o diversiune care nu slujeste nimanui concentrarea discutiei, limitarea ei pe persoane. Va fi Popescu sau va fi Dumitrescu. Ma lasa rece", a explicat Iliescu.