La petrecerea parlamentarilor PSD de la restaurantul "La Calul Balan" de miercuri seara s-a discutat despre bugetul de stat pe 2010, despre strategia PSD din sesiunea viitoare, iar Mircea Geoana s-a intretinut cu parlamentarii, sustin sursele HotNews.ro. La mese, fiecare si-a facut lobby pentru sustinere in diverse functii. Sursele citate sustin ca s-a discutat si despre o posibila debarcare a lui Viorel Hrebenciuc de la sefia grupului deputatilor, in sesiunea din februarie, fotoliul acestuia fiind dorit de deputatul Ioan Munteanu.
Senatorul Ion Toma i-a invitat pe toti parlamentarii PSD, miercuri seara, la restaurantul "La Calul Balan", si-a sarbatorit, cu ceva intarziere, ziua de nume. Neoficial insa, conducerea partidului a dorit sa aiba o intalnire cu senatorii si deputatii sustin sursele HotNews.ro.
Chiar daca Ioan Toma a fost cel care a lansat invitatia, presedintele PSD, Mircea Geoana, a fost amfitrionul petrecerii. Geoana si-a facut lobby printre senatori si deputati plimbandu-se de la o masa la alta, a discutat cu toti parlamentarii si a facut glume.
La petrecere a fost prezent si adversarul sau, Miron Mitrea, care a venit insotit de sotia sa. Potrivit surselor HotNews.ro, Mircea Geoana s-a dus la masa lui Mitrea, i-a intins mana si i-a zis: "Uite, Miroane, beregata mea iti sta la dispozitie". Mitrea i-a raspuns: "Nu acum, la momentul potrivit". Conform acelorasi surse,
s-a discutat si despre posibilitatea inlocuirii lui Viorel Hrebenciuc din functia de lider al deputatilor PSD cu Ioan Muntean la inceputul sesiunii parlamentare din februarie.
Intentia lui Muntean de a candida se stia de mult timp in interiorul grupului PSD din Camera Deputatilor. O parte din deputatii care sustin si schimbarea conducerii PSD doresc sa-l inlocuiasca si pe Viorel Hrebenciuc de la sefia grupului, sustin sursele HotNews.ro
Pesedistii au mai discutat si despre postul de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, post care va deveni vacant dupa plecarea Danielei Popa (PC) la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Fotoliul de vicepresedinte este dorit de trei pesedisti: Victor Ponta, Aura Vasile si Bogdan Niculescu Duvaz.