Incercarea lui Traian Basescu de a atrage PNL la guvernare, dar si lideri ai PSD, gen Marian Sarbu, este menita sa bage zanzanie in interiorul celor doua partide, explica analistul politic Dan Pavel, in exclusivitate pentru Inpolitics. Totodata, el este convins ca PSD se afla acum in postura PNL, exact in momentul in care Traian Basescu a incercat sa sparga partidul.

"Dezbinarea adversarilor"

"Este o gandire politica alambicata cea pe care o are Traian Basescu. L-a numit premier pe Emil Boc tocmai pentru a transmite ca el are intotdeauna dreptate. Stie ca avantajul politic se poate intoarce pe viitor, impotriva sa, de aceea lucreaza la dezbinarea adversarilor, PSD si PNL. Invitarea continua a acestora la guvernare, prin tentarea unor tabere din aceste partide, sau nominalizarea unor oameni, gen Marian Sarbu, este menita sa bage zazanie in interiorul celor doua partide", sustine analistul politic.
De asemenea, continua Dan Pavel, PSD se afla acum exact in momentul in care s-a aflat PNL, atunci cand Traian Basescu a incercat sa rupa partidul. "Pesedistii se simt acum cum se simteau liberalii in momentul in care Basescu a incercat sa le rupa partidul. Traian Basescu are niste carlige in interiorul PSD si, din cand in cand, trage cu placere de ele. Astfel, ii stirbeste autoritatea lui Mircea Geoana, loveste in Marian Vanghelie si se foloseste de Miron Mitrea si de Grupul de la Cluj.