Candidatul PSD Mircea Geoana a castigat alegerile prezidentiale, potrivit rezultatelor a 3 dintre exit-poll-urile realizate de 3 institute de sondare a opiniei public: INSOMAR, CCSB si CURS. Un al patrulea institut, CSOP, i-a dat pe Mircea Geoana si Traian Basescu la egalitate.
Mircea Geoana a obtinut, in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, 51,6% din voturi, in timp ce Traian Basescu are 48,4%, potrivit exit-poll-ului INSOMAR, difuzat de Realitatea TV, dupa centralizarea datelor inregistrate pana la ora 19:00.
Mirea Geoana este castigatorul alegerilor prezidentiale cu 51,2% din voturi la scrutinul de duminica, cu 2,4 procente in fata contracandidatului sau, Traian Basescu, potrivit exit-poll-ului realizat de Compania de Cercetare Sociologica si (CCSB), pentru Antena 3, pe baza datelor centralizate pana la ora 19:00.
Mircea Geoana a obtinut 50,80 % din voturi, in timp ce Traian Basescu a fost votat de 49,20 % din alegatori, conform datelor centralizate de CURS pana la ora 19:00.
Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CSOP si difuzat de B1Tv, Traian Basescu a obtinut 50% la alegerile de duminica, iar Mircea Geoana 50%,