Din cei 6 audiati ieri in Parlament, 4 au fost respinsi, doar 2 au primit aviz favorabil. Incepem cu lista respinsilor:
1.Mihai Seitan, desemnat pentru a ocupa postul de la Ministerul Muncii, a primit miercuri aviz negativ in Comisiile reunite din Parlament, cu 28 voturi impotriva, 18 voturi pentru si o abtinere. Anterior, in cadrul audierilor din Comisii, Seitan a afirmat ca "nu se simte sacrificat" si nu trebuie neaparat sa fie ministru.
2.Desemnat la Finante, Gheorghe Pogea a primit aviz negativ in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, cu 23 voturi impotriva si 15 pentru. "N-am avut nicio surpriza. Avizul nefavorabil are treaba cu dimensiunea politica, si azi s-a definitivat. Traiasca politica!", a afirmat Pogea, care uita ca el a mai fost demis o data, impreuna cu Guvernul Boc.
3. Catalin Predoiu a primit aviz negativ dupa audierea de ieri, din comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, pentru functia de ministru al Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. "A fost un vot politic fara nicio legatura cu realitatea factuala a activitatii ministerului in anul 2009. De altfel, aceasta concluzie mi-a fost impartasita chiar de cei care au votat impotriva. In acelasi timp, mi-e teama ca este vorba de aceeasi vointa politica care a amanat adoptarea codurilor de procedura, a respins legea de modificare a Curtii Constitutionale care era menita sa accelereze cursul proceselor, a dus la atacuri la adresa procurorului general sau a ministrului justitiei si a dat in general un semnal de ezitare in ceea ce priveste sustinerea reformelor din justitie", a spus Predoiu, la finalul audierilor.
4. Adrian Radulescu, propus pentru portofoliul Agriculturii, a primit aviz de respingere din partea celor patru comisii parlamentare, cele de agricultura si cele de administratie publica din Camera Deputatilor si Senat. Parlamentarii au votat cu 36 de voturi impotriva, 26 de voturi pentru si 3 abtineri propunere de nominalizare a lui Adrian Radulescu pentru postul de ministru al Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Membrii celor patru comisii si-au disputat in timpul votului prevederile regulamentare privind membrii care pot fi inlocuiti de catre colegi pentru a-si exercita dreptul la vot.

Lista admisilor

1. Vasile Blaga a primit aviz favorabil in cadrul audierii de catre comisiile de industrii si comisiile de administratie ale Senatului si Camerei Deputatilor pentru propunerea sa in functia de ministru al Lucrarilor publice si turismului. Parlamentarii au acordat 34 de voturi pentru avizul favorabil si 28 de voturi "impotriva". Cei care au inclinat balanta votului au fost parlamentarii UDMR. Vasile Blaga a apreciat ca avizul primit de la comisiile de resort pentru numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii regionale si Turismului este datorat transparentei in utilizarea fondurilor Ministerului, dar si de faptul ca nu a facut diferente de ordin politic.
2. Diplomatul Bogdan Aurescu a primit si el aviz favorabil in cadrul audierii de catre comisiile de politica externa si afaceri europene din Parlament pentru propunerea sa in functia de ministru al Afacerilor Externe.Parlamentarii au acordat 32 de voturi pentru avizul favorabil, 10 voturi "impotriva" si s-a inregistrat o abtinere, relateaza NewsIn. Bogdan Aurescu este de parere ca votul pozitiv nu a fost pentru el personal, ci pentru diplomatia si politica externa a Romaniei.

Ce urmeaza

Dupa aceasta sesiune de audiere a primilor 6, urmeaza intervievarea ultimilor 8 persoane propuse de premierul desemnat Lucain Crotoru, acestia fiind: Emeric Saghi (Ministerul de Interne), Mihai Stanisoara (Ministerul Apararii), Sulfina Barbu (Ministerul Mediului), Radu Berceanu (Ministerul Transporturilor), Adriean Videanu (Ministerul Economiei si Comertului), Cristian Vladescu (Ministerul Sanatatii), Aurel Funeriu (Ministerul Educatiei) si Theodor Paleologu (Ministerul Culturii).