Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, sambata, la Brasov, ca in orice tara civilizata unde s-ar fi petrecut trei accidente majore de cale ferta din cauza infrastructurii deficitare ministrul Transporturilor si-ar fi depus demisia de onoare, insa nu se asteapta de la Radu Beceanu sa faca acest lucru.
"In orice tara civilizata, un ministru al Transporturilor care are trei incidente masive in interval de cateva saptamani trebuie sa isi puna demisia pe masa, dar nu ma astept de la domnul Berceanu, multiplu ministru la Transporturi si Agricultura, sa faca un gest de onoare", a spus Geoana.
Geoana a declarat, intr-o conferinta de presa, ca este impotriva procesului de restructurare la CFR si de concediere a peste 10.000 de angajati si i-a asigurat pe angajatii din CFR ca ii va spijini.
De asemenea, Mircea Geoana a precizat ca va reveni cu un proiect de Cale Ferata, "cu un holding national de cale ferata care sa permita readucerea acestui element strategic si de securitte nationala acolo unde ii este locul sau".
Liderul social-democrat a spus ca este impotriva unui gen de plitica "in care delasarea si lipsa de interes streategic" care au transformat "perla coroanei" si axul strategic de dezvoltare a Romaniei, care era CFR intre cele doua razboie mondiale, intr-un fel de "Cenusareasa a sistemului de infrastructura a Romaniei".
Geoana s-a intalnit, sambata, la Brasov, cu liderii de sindicat din judet si cu pensionarii, si a vizitat doua fabrici brasovene: Elmas SA si Ramos SRL.