Din colaborarea celor doi de acum trei ani a rezultat albumul ‘Loose‘, care s-a vandut in peste zece milioane de exemplare in lumea intreaga si a oferit hituri de exceptie precum: ‘Maneater‘, ‘Promiscuous‘, ‘All Good Things‘ sau ‘Say It Right.
"Da, acel album a insemnat pentru amandoi un punct de cotitura. Cred ca amandoi aveam stari psihice similare inainte sa inregistram albumul. Amandoi ascultam electropop si rock si a fost ceva kinestezic, care a fost sa fie", a declarat Nelly pentru Daily Star.
Cu toate ca i-a prins foarte bine colaborarea cu Timbaland, starul pop nu a repetat experienta si in cazul albumului Mi Plan. Motivul este simplu: materialul este inregistrat integral in limba spaniola, iar super-producatorul nu se incadra in acest peisaj. Pe viitor insa, situatia se schimba: "Da, facem ceva impreuna. Nu este nimeni care sa ma solicite in studio asa cum o face el (Timbaland). Ma determina sa scot tot ce-i mai bun din mine", a adaugat Furtado.
Timbaland nu este singura vedeta alaturi de care artista canadiana doreste sa lucreze. Dupa ce in ultimile 12 luni a cantat alaturi de James Morrison si Flo Rida, Nelly a recunoscut ca urmatoarea tinta ar putea fi Eminem, potrivit Musichat.
"Merg cu tupeu. De multe ori este vorba de conexiune personala. Pe James Morrison l-am intalnit la Brit Awards si a fost foarte dragut si amabil. Mi se intampla des sa petrec un anumit timp cu cineva si apoi sa imi doresc sa colaboram. Mi-ar placea la nebunie sa lucrez cu Eminem. Pentru mine, o colaborare inseamna o noua experienta de pe urma careia invat cate ceva. Felul in care el isi produce versurile este unic si mi-as dori sa iau parte la acest proces", a adaugat Nelly Furtado pentru aceeasi sursa.