Legea salarizarii unitare nu este de loc pe placul salariatilor. O demonstreaza discutiile care par sa se desfsoare la nesfarsit intre reprezentantii sindicatelor si cei ai Guvernului. Cu toate acestea, nemultumirile par sa-i fie pe plac sefului Guvernului care vede in acestea un semnal ca legea care a pus sindicatele pe jar... "poate fi o lege buna".
"Paradoxul Legii unice de salarizare poate consta tocmai in aceea ca nemultumirea tuturor poate arata ca poate fi o lege buna. O lege care multumeste pe unii si nemultumeste pe altii nu este benefica", a spus premierul Emil Boc, in aceasta seara, la postul public de televiziune.
"Am facut un efort de consultare cu patronatele, cu sindicatele, cu ministerele, cu oamenii din domeniu, ne-am uitat dupa legile europene, am eliminat privilegiile din sistem, discrepantele, si facem o lege care sa raspunda bunului simt si corectitudinii", a explicat premierul.
Potrivit primului ministru, Legea salarizarii unitare incearca, in primul rand, "sa fie corecta" si, in acelasi timp, "sa simplifice sistemul de salarizare".
In ceea ce priveste graba cu care Guvernul a dorit asumarea pe cele trei legi, cu toate ca textul legilor contine mai multe greseli de redactare sau face referire la anexe care nu exista, de fapt, in corpul de lege, premierul a venit cu o explicatie dand exemplu stadiul in care se afla proiectul de lege care vizeaza interzicerea la stat a cumulului intre pensie si salariu.
"L-am trimis la Parlament in aprilie si, in prezent, nu a trecut nici macar de o comisie de specialitate din prima camera", a spus premierul, asigurand, insa, ca "eventualele neconcordante" care exista in cele trei legi "se mai corecteaza si in acest moment".
"Va asigur ca de aceea vom avea o saptamana la dispozitie, pentru a putea pune si forma in acord cu fondul", a spus Boc.