Liderul PD-L Gheorghe Flutur a declarat, luni, ca reprezentantii coalitiei PD-L-PSD au stabilit ca asumarea raspunderii Guvernului pe Legile educatiei, salarizarii unice si reducerii cheltuielilor bugetare sa aiba loc pe data de 15 septembrie, adica martea viitoare.
Flutur a precizat ca a fost aleasa data de 15 septembrie pentru ca in 14 septembrie incepe noul an scolar, iar parlamentarii ar putea participa la festivitatile de deschidere.
El a mai spus ca, in 15 septembrie, premierul va merge in fata plenului celor doua Camere pentru asumarea raspunderii.
"Noi am convenit in coalitie ca pe 15 septembrie premierul sa mearga in plenul celor doua Camere cu asumarea raspunderii", a declarat democrat-liberalul.
Flutur a spus ca Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului urmeaza sa acorde termene pentru depunerea de amendamente pe proiectele de legi care vor face obiectul asumarii. El a precizat ca, cel mai probabil, acest termen va expira vineri, mentionand insa ca acest aspect depinde de decizia conducerii Parlamentului.
Cele trei proiecte de lege pentru care Guvernul a decis sa-si asume raspunderea in Parlament au ajuns, luni dimineata, la Camera Deputatilor.
Premierul Emil Boc a anuntat, saptamana trecuta, ca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament asupra celor trei legi privind educatia nationala, salarizarea unitara si reorganizarea agentiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor in sectorul public.