Comisia parlamentara care ancheteaza sumele cheltuite de Ministerul Turismului pentru proiecte de promovare va prezenta astazi concluziile preliminare ale expertilor contabili si IT care au anchetat institutia.
Deputatul PSD, Dumitru Chirita, a declarat ieri ca in acest moment comisia poate alcatui un raport preliminar pentru a-l trimite Plenului Camerei Deputatilor concluziile si de asemenea sa formuleze primele recomandari rezultate in urma anchetei.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, s-a prezentat ieri in fata comisiei, dar a plecat dupa doar jumatate de ora si nu a raspuns intrebarilor deputatilor din comisie. De asemnea, Udrea i-a acuzat pe cei din comisie ca actioneaza ilegal si a precizat ca nu poate sa raspunda in fata unei comisii care nu indeplineste numarul de membrii prevazut de lege-15.
Camera Deputatilor a aprobat ieri regulamentul comisiei Udrea cu amendamentul ca neprezentarea in fata comisiei parlamentare se va pedepsi conform legii, nu penal cum au sustinut membrii comisiei pana acum.