Deputatul PSD, Aura Vasile, a propus astazi, in comisia de ancheta, ca de maine sa se inceapa formularea unui raport preliminar al concluziilor comisiei, pentru a-l trimite in plenul Camerei Deputatilor in perioada urmatoare.
Pozitia Aurei Vasile a fost sustinuta si de deputatul PSD, Dumitru Chirita, care a cerut sa fie trimise concluziile si recomandarile comisiei catre Plenul Camerei Deputatilor. "La sfarsitul saptamanii, doamna Udrea a luat lumina la malul marii de la mentorul sau, care i-a dat dezlegare la a actiona cu toata taria pentru subminarea statului de drept. Apreciez ca este momentul sa incetam ceea ce se intampla vizavi de relatia dintre Parlament si minister si sa transmitem Plenului Camerei concluziile si recomandarile noastre in raport", a precizat Chirita.
Orban a tinut si el sa precizeze ca tot maine se vor face toate demersurile pentru a se verifica in ce masura s-a respectat Constitutia si legile tarii de catre cei de la Ministerul Turismului. El a declarat ca toti functionarii MT, care au refuzat sa fie audiati, trebuie pedepsiti in conformitate cu prevederile legale.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat astazi, la iesirea de la comisie, ca orice ar face raportul comsiei de ancheta va fi clar unul incriminator, drept dovada fiind si inregistrarile aparute in urma cu doua saptamani. Ea a tinut sa repete in mod avocatesc ideea gresita ca aceasta comisie este in ilegalitate si nu se poate supune anchetei unei comisii care actioneaza ilegal.