Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat ca aproape in toate ministerele se fac cheltuieli de promovare, aratand ca, intr-o perioada de criza, cand se pierd locuri de munca, toata lumea trebuie sa dea dovada de retinere in privinta cheltuielilor, mai ales a celor "de tip festivist".
"Intr-o perioada de criza, in care trebuie sa disponibilizezi oameni, unii oameni isi pierd salariile, altii isi pierd parte din salarii, toata lumea trebuie sa dea dovada de retinere in fel de fel de cheltuieli care se fac, mai ales cheltuielile acestea de tip festivist, cu fel de fel de festivaluri si asa maideparte", a declarat Stolojan, duminica.
El a mentionat ca referirea sa nu este doar la Ministerul Turismului si Ministerul Tineretului.
"In toate ministerele sau aproape toate se fac cheltuieli de publicitate la care oamenii se uita si isi pun intrebarea: 'Domnule, pentru salarii sau pentru alte cheltuieli absolut necesare nu sunt bani, inschimb, pentru asemenea festivitati sunt'".
Prim-vicepresdintele PD-L a precizat ca s-a referit la aceste lucruri nu neaparat acum, ci dintotdeauna, spunand celor din Guvern ca, intr-un an de criza si mai ales de descrestere economica, trebuie facute economii absolut peste tot.
"Guvernul va trebui sa se incadreze cu strictete in parametrii rediscutati cu Comisia Europena si FMI, pentru ca, daca nu respectam acest acord, nu este bine pentru Romania. Redresarea Romaniei trece prin respectarea acestui acord renegociat si care este foarte strict", a mai spus Stolojan.
Declaratiile de bun simt de mai sus ne demonstreaza ce a pierdut Romania nefiind Theodor Stolojan Prim ministru, in locul lui Boc. Ca sa nu mai vorbim, cum ar fi aratat, oare, Romania dupa 5 ani daca ponderatul Stolojan ar fi fost Presedintele tarii si nu accidentalul Basescu.