Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat joi ca propunerea PSD pentru postul de secretar de stat la Ministerul Justitiei (MJ) este Maia Teodoriu. "Popunerea noastra este doamna Maia Teodoroiu. Am transmis aseara (miercuri - n. r.) domnului prim-ministru propunerea PSD pentru pozitia aceasta de secretar de stat", a declarat Mircea Geoana, intr-o conferinta de presa la Craiova. El a precizat ca intelegerea pe care PSD o are cu PDL este ca aceste doua formatiuni sa nominalizeze cate un secretar de stat, iar ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa-i revina sarcina de a numi alti doi secretari de stat. "Intelegerea pe care am avut-o cu cei de la PDL a fost ca din partea celor doua partide sa fie cate un secretar de stat. Doamna Teodoroiu ne va reprezenta pe noi, cei de la PSD, iar alti doi secretari de stat vor fi alesi de domnul ministru Predoiu", a declarat Mircea Geoana.
Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, conform carora unul dintre secretarii nominalizati a fost implicat in instrumentarea unor dosare in care au fost vizati lideri social-democrati, Geoana a spus: "Sunt convins ca domnul Predoiu a selectat oameni de calitate si fara un anumit tip de inclinatie politica. De aceea vom fi foarte atenti in aceasta perioada la Ministerul Justitiei cum se va desfasura activitatea".
Procurorii Octavian Ojog si Alina Bica, precum si avocata Rodica Constantinovici au fost numiti de premierul Emil Boc secretari de stat la Ministerul Justitiei, a anuntat, miercuri, ministrul Justitiei Catalin Predoiu.