Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a fost anulata joi din lipsa de cvorum si reprogramata pentru saptamana vitoare, pe ordinea de zi aflandu-se, printre altele, si bugetul institutiei pe anul 2009.
Sedinta a fost anulata cu cinci minute inainte de ora stabilita initial pentru intrunirea Conducerii Camerei Deputatilor, si anume la ora 10.00.
Pe ordinea de zi a Biroului Permanent se afla mai multe puncte importante, precum proiectul bugetului institutiei pe 2009, un proiect de hotarare privind retstrangerea unor categorii de cheltuieli bugetare din cadrul administratiei publice centrale, o scrisoare din partea Casei Nationale de Pensii, o scrisoare din partea procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi dar si un proiect privind stabilirea atributiilor vicepresedintilor, secretarilor si chestorilor Camerei.
Unii lideri ai grupurilor parlamentare, Marton Arpad (UDMR), Eugen Nicolaescu (PNL) si Varujan Pambuccian ( grupul minoritatilor nationale), au venit la sedinta Biropului Permanent fara sa stie de anularea acesteia. "De unde sa stiu, daca nu m-a anuntat nimeni", a spus Varujan Pambuccian, liderului grupului mininoritatilor nationale din Camera Deputatilor.
Printre membrii Biroului care nu au venit la sedinta s-au aflat Kelemen Hunor (UDMR), chestor al Camerei, care a precizat ca este plecat din tara, si Valeriu Zgonea (PSD), secretar, care a spus ca avea o problema personala de rezolvat in circumscriptia electorala pe care o reprezinta in Parlament.
Sedinta Biroului Permanent a fost reprogramata pentru luni, 26 ianuarie.