Naistul Gheorghe Zamfir, cantaretul de muzica usoara Mihai Constantinescu si cantaretul de muzica populara Ionut Dolanescu vor candida la alegerile parlamentare din noiembrie pentru Partidul Verde, a anuntat, ieri, Constantin Dumitrescu, presedintele organizatiei de Bucuresti a verzilor.
Potrivit lui Constantin Dumitrescu, cele trei persoanlitati si-au dat acceptul in privinta candidaturii la parlamentare sub sigla Partidului Verde (PV), dar ca nu s-a stabilit inca daca pentru mandate de deputati sau de senatori.
El a mentionat ca Mihai Constantinescu va candida intr-un colegiu din Capitala.
In plus, liderul Partidului Verde a mentionat ca liderii centrali ai formatiunii pe care o conduce se afla in discutii in vederea candidaturii la alegerile generale cu mari personalitati ale sportului romanesc, printre care fostul jucator de fotbal Ilie Balaci, fostul canoist Ivan Patzaichin, fostul halterofil Nicu Vlad si pugilistul Rudel Obreja.
Totodata, in teritoriu vor mai candida pentru Verzi avocata Paula Iacob intr-un colegiu din Sibiu, si avocatul Nicolae Cladoveanu in Arges.
"Pana acum, sunt 302 candidati la nivel national, iar la Bucuresti sunt acoperite toate colegiile", a sustinut Constantin Dumitrescu.
Dumitrescu a adaugat ca pentru colegiile uninominale din Bucuresti vor candida el, fostul consilier local PNL si prim- vicepresedinte la PV Bucuresti, Gheorghe Soanca, presedinte la sectorul 5, vicepresedintele Erchid Luminita, director la Agentia de Reglementare a nivelurilor de servicii Apa-Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC), Ciprian Carnuta, fostul director la ADP sectorul 4, Florentin Corbuleanu, secretarul executiv pe Bucuresti Crenguta Dascalu etc.
Dumitrescu a mentionat ca Verzii vor sa colaboreze la alegeri cu trei mari organizatii sindicale - Federatia Virgil Sahleanu, oameni din societatea civila, oamenilor de cultura, sport si oameni de stiinta, mentionand ca formatiunea are o colaborare foarte stransa cu Asociatia 21 Decembrie 1989, cu care spera sa completeze listele electorale.
Constantin Dumitrescu a mai spus ca "oamenii din Partidul Verde sunt pregatiti pentru ecologizarea clasei politice din Romania".
Pe de alta parte, verzii au mai spus, in conferinta de presa, ca Partidul Verde are si un imn, "Verde e speranta", care va fi dat publicitatii in perioada urmatoare. n