Dezvaluirile noastre despre averea uriasa stransa de comisarul Emilian Nicolae din salariul de politist, bineinteles, precum si numeroasele abuzuri comise de fostul sef al Politiei Cernavoda nu au ramas fara ecou. Proprietar al unei vile uriase in centrul orasului, al unei case de vacanta la Seimeni, pe malul Dunarii, posesor de limuzina Mercedes (CT 82 MEN), interesat sa cumpere acum cativa ani un post de radio si capabil sa-i ofere fiului sau un BMW seria 5 si un altul X5 (CT 86 AEN) in doar cateva luni (drept consolare, probabil, dupa ce acesta a omorat un om in Bucuresti, anul trecut), comisarul Nicolae este acum anchetat de superiorii sai si nu numai. Recent, politistul a contabilizat alte acuzatii, dupa ce doua tinere din Cernavoda (dintre care una era insarcinata in 7 luni) au reclamat faptul ca au fost batute de Emilian Nicolae in beciul politiei din localitate, dupa ce acestea au refuzat sa-i mai dea spaga. Fostul sef al Politiei Cernavoda nu batea insa numai femei insarcinate. Pana si subordonatii sai s-au plans de comportamentul despotic al comisarului; o parte dintre ei s-au pensionat, altii au plecat unde au vazut cu ochii, mai ales dupa ce au observat ca nimeni nu-i baga in seama, iar Emilian Nicolae este intangibil. In prezent, comisarul Nicolae se afla intr-un prelungit concediu, pentru a se putea ocupa de campania electorala a candidatei PSD la Primaria Cernavoda, stiuta fiind adversitatea fatisa pe care i-o poarta actualului primar.

Cazul tinerelor batute de comisarul Emilian Nicolae in beciul Politiei Cernavoda pentru ca refuzau sa mai cotizeze cu spaga lunara, dar si pentru ca au refuzat sa intretina cu el relatii sexuale, ne determina sa reluam seria dezvaluirilor despre fostul sef al politiei. Stiuta fiind apropierea dintre politistul Emilian Nicolae si candidata PSD la primarie, Mariana Mircea, ne-am ferit sa cream prea multa valva, in toiul campaniei electorale, pentru ca demersurile noastre sa nu para a fi venit din partea actualului primar. Situatia prezentata zilele trecute de colegii din presa locala ne-a convins insa ca avem de-a face cu un personaj care poate fi incadrat fara probleme in categoria interlopilor, astfel incat campania electorala nu mai devine o scuza, ci dimpotriva. Iar in conditiile in care comisarul Emilian Nicolae s-a implicat personal in campania derulata de Mariana Mircea impotriva primarului, facand pe soferul, apoi pe ghidul unor detractori popositi prin Cernavoda pentru a aduna date despre contracandidatul pesedistei, locuitorii orasului ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si da votul unei femei care s-a aliat cu un politist interlop.

Comisarul Nicolae a sanctionat un politist dupa ce a fost palmuit de un prieten de-al sau

"La sfarsitul anului trecut (anul 2007- n.red.), in timp ce efectua serviciul de noapte in oras, colegul Dobre Lucian a fost agresat verbal si fizic in plina strada (palmuit) de catre directorul SC Prest Constructii SA, Pintilie Adrian, cunoscut cu comportamente de acest gen inclusiv fata de colegii nostri din Fetesti pe care acesta i-a injurat si in fata carora s-a dezbracat fiind in stare de ebrietate la volan si laudandu-se ca nimeni nu-i poate face nimic deoarece este prieten cu dl. Nicolae, pe care il "serveste" cu utilaje, masini, basculante, macarale, motorina etc. pentru constructiile pe care si le face. Mai mult de atat, parca pentru ca toata lumea sa stie ca Pintilie nu a glumit, dl. Nicolae i-a folosit timp de cca 15 zile autoturismul Passat proprietate a firmei acestuia". Fragmentul de mai sus este desprins dintr-o sesizare redactata de un politist din Cernavoda, ajunsa inca din luna martie in atentia Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, dar si a Ministerului Internelor. Tonul politistului este efectiv disperat, omul legii oferind nume si date concrete in chestiunea abuzurilor savarsite de comisarul Emilian Nicolae. Mai departe, vom vedea cum a stiut comisarul Nicolae sa ia apararea subordonatilor sai, transformand Politia Cernavoda intr-o rusine: "Un alt coleg, Miscu, a incercat sa ii spuna domnului Nicolae prin ce a trecut colegul nostru, dar acesta, in loc sa-i ia apararea lui Dobre l-a mutat in tura de noapte pe Miscu pentru a da un exemplu noua tuturor ce pateste cel care ii atinge interesele lui sau ale prietenilor lui. Cazul a fost musamalizat in cateva zile, Pintilie nu a patit nimic, Dobre a ramas cu palmele primite si imaginea compromisa, iar noi ceilalti cu o lectie de cum sa ne purtam pe viitor cu prietenii domnului Nicolae, care vor avea voie sa ne injure, sa ne bata, sa se dezbrace in pielea goala in fata noastra in plina strada si sa nu pateasca nimic".

Dosare masluite si pesti care se impaneaza cu prietenia lui "taticu - Emil"

Continuam sa extragem informatii din sesizarea inaintata acum 3 luni superiorilor sai de catre un politist din Cernavoda. Din aceste date reiese nu numai atmosfera foarte incordata, de teroare, pe care a cultivat-o comisarul Emilian Nicolae in Politia Cernavoda, dar si faptele penale pe care acesta le-a comis la umbra epoletilor pe care (inca) ii poarta. "La Politia Cernavoda mai exista si alti "patiti" care s-au lovit de interesele personale ale domnului Nicolae. Unul din ei este domnul Baciu, care a fost certat de fata cu mai multi colegi, chiar pe holul politiei, de catre domnul Nicolae deoarece a avut indrazneala de a se informa pe internet asupra pretului unei masini similare cu a fiului acestuia (BMW X5). Domnul Nicolae l-a certat pe acesta la auzul faptului ca Baciu s-ar fi intrebat "de unde are asta 35.000 de euro, ca eu am acelasi salariu ca el si nu am putut pana acum sa-mi fac vila, case de vacanta pe malul Dunarii si sa-i cumpar lui fiu-meu trei masini intr-un an". Colegul Valsan a patit-o si el la fel cu unele dosare in care domnul Nicolae ii cerea sa dea solutiile pe care le vroia el, in contradictie cu prevederile legale. Acesta nu a mai putut sa suporte si a fost la un pas de a cere transferul la Constanta, asa cum au facut-o si alti colegi: Plesa, care a plecat deja la Medgidia si Iscru care va pleca in scurt timp la Constanta, ambii foarte buni profesionisti in munca de politie". Iar daca masluirea dosarelor si admonestarea colegilor doar pentru ca acestia se minunau pe internet cum arata o masina a sefului la care ei nu vor avea niciodata acces nu vi se par mare lucru, lucrurile devin mai palpitante in cele ce urmeaza. "Alti doi patiti sunt colegii de la Circulatie Dragut Marian si Bibica Ion. Acestia au cazut in dizgratie deoarece si-au permis sa opreasca si sa ia masurile legale in cazul unui proxenet notoriu, Branza, zis si Bebisor, bun prieten cu domnul Nicolae. Acesta conducea masina in stare de ebrietate si in momentul in care a fost oprit de cei doi i-a agresat verbal si i-a amenintat pe ei si pe familiile lor, spunandu-le ca oricum nu au ce sa-i faca deoarece dosarul ajunge tot la "taticu Emil" si stie el cum si ce sa-i dicteze ca sa scape. Si asa a si fost. Bebisor si-a luat permisul inapoi si i-a cautat pe Dragut si Bibica sa le demonstreze ca a avut dreptate si ca urmeaza partea cu ducerea la indeplinire a amenintarilor. Zis si facut, Bibica s-a trezit intr-o dimineata cu masina personala improscata cu acid de baterie, iar Dragut a fost agresat verbal de catre Bebisor in plina strada, spunandu-i ca sotia acestuia este curva si ca face in Spania mai putini bani decat prostituatele lui. Pot spune ca sotia lui Dragut este o femeie serioasa, mama unui copil si nu-i poate fi pusa la indoiala de nimeni integritatea".

Comisarul Emilian Nicolae, primarul ales al proxenetilor din Cernavoda?

Politistul din Cernavoda isi incheie sesizarea sustinand ca exista mai multi colegi care cunosc aspectele semnalate de el, dar care nu au curajul de a actiona pur si simplu de frica. Iar teama lor este intemeiata din moment ce proxenetii din Cernavoda se lauda la toate colturile cu "taticu Emil", iar influenta acestuia a ajuns atat de mare incat face tot ce poate in prezent pentru a o propulsa pe pesedista Mariana Mircea in fruntea primariei. In plus, e greu de crezut ca oamenii vor putea vorbi deschis despre infractiunile comise de comisarul Emilian Nicolae atata timp cat acesta a ramas in cadrul Politiei Cernavoda, sefii sai retragandu-l doar din functia de conducere si nu din structura. "Nu sunt singurul care este deranjat din punct de vedere profesional de atmosfera creata de stilul de a conduce al domnului Nicolae. Sunt si alti colegi care cunosc probabil si alte aspecte de acest gen dar pur si simplu din frica stau cuminti si isi vad de treaba lor asteptand ca la Politia Cernavoda sa se intoarca vremurile de altadata cand munca de politie nu era batjocorita de interesele personale ale unor proxeneti, betivi si alti contribuabili la bunastarea familiei Nicolae", se incheie sesizarea politistului din Cernavoda. Dincolo de abuzurile si ilegalitatile comise de comisarul Emilian Nicolae, este revoltatoarea implicarea sa in politica, interlopul cu epoleti cautand astfel sa-si impuna un om in fruntea Primariei Cernavoda. Dintr-o alta sesizare pornita tot din partea unor politisti, pe care nu o vom publica din respect pentru colegii de breasla, dar pe care o vom pune la dispozitia anchetatorilor, avem si dovada clara a implicarii directe a comisarului Emilian Nicolae in campania pesedistei Mariana Mircea. Din acest moment este evident faptul ca cernavodenii risca sa-si puna orasul la dipozitia unui politist anchetat pentru coruptie, pentru ca este greu de crezut ca traseista Mariana Mircea ar fi fost capabila sa-si duca singura la capat o campanie denigratoare atat de profesionist orchestrata.