Doi parlamentari PRM au primit, in sedinta de joi a Colegiului CNSAS, note de constatare care atesta calitatea lor de fosti colaboratori ai Securitatii, documentele ce-i vizeaza urmand a fi trimise la instanta pentru un eventual proces, au declarat pentru Medifax surse din CNSAS.
Cei doi parlamentari PRM sunt Dumitru Avram si Aurel Ioan Rus. Cazurile lor urmeaza sa fie trimise instantei, unde cei vizati pot contesta documentele primite de la colegiul CNSAS.
In urma cu mai bine de doua luni, surse din Colegiul CNSAS declarau ca, desi probatoriile Directiei de Investigatie in ceea ce-i priveste au fost finalizate, Colegiul CNSAS amana de mai bine de un an luarea unei decizii in cazul a trei parlamentari PRM - Dumitru Avram, Aurel Ioan Rus si Marcu Tudor.
Sursele citate anuntau atunci ca in cazul celor trei deputati - printre care fratele liderului PRM Corneliul Vadim Tudor- exista "indicii" ca ar fi colaborat cu Securitatea. Aceleasi surse precizau ca Directia Investigatii a finalizat probatoriile pentru fiecare din cei trei in urma cu peste un an. "Este o practica mai veche a celor care intocmesc ordinea de zi. Invocand diverse motive, acestia nu pun pe lista de sedinte anumite cauze. Cel mai sonor precedent a fost cazul Rodicai Stanoiu (fost ministru al Justitiei - n.r.), atunci cand, intr-o situatie asemanatoare, angajatii CNSAS au iesit sa protesteze in strada, cerand schimbarea conducerii institutiei si aducerea in functia de presedinte a lui Ticu Dumitrescu", declarau atunci sursele citate.
Potrivit regulilor interne ale CNSAS, intocmirea ordinii de zi a sedintelor colegiului este atributia secretarului. Functia este ocupata de cativa ani de reprezentantul PRM in Colegiu, Constantin Buchet.