Democrat-liberalii constanteni si-au propus ca obiectiv obtinerea unui scor de 45% la alegerile locale si generale din acest an, dar si castigarea alegerilor prezidentiale de la anul, prin sustinerea unei noi candidaturi a lui Traian Basescu. Potrivit secretarului general al PD-L, Mihai Petre, toti primarii actuali ai partidului isi vor reconfirma mandatele, existand in plus premizele obtinerii unor suprize si in alte localitati. Petre a declarat ieri ca scopul este castigarea primariilor din 35-40 localitati din judetul Constanta, cel mai mare dusman in acest moment al PDL fiind chiar PD-L.
"Principalul adversar al PDL ramane PDL, daca structurile locale nu vor intelege ca avem un obiectiv comun si anume castigarea alegerilor locale", a declarat secretarul general al formatiunii. Acesta sustine ca nu exista nici un fel de tensiuni la nivel local in urma comasarii conducerilor PD si PLD, deoarece "maturitatea politica a invins orgoliile". PD-L este sigur in proportie de 100% ca primarii din Valu lui Traian, 23 August, Mangalia, Navodari, Agigea, Castelu, Deleni, Costinesti si Medgidia vor castiga fara probleme un nou mandat, in timp ce candidatii din Eforie, Ovidiu, Harsova, Murfatlar si chiar Cumpana vor produce mari surprize in localitati considerate pana acum fiefuri ale PSD. In privinta municipiului Constanta, Laurentiu Mironescu este in proportie de 99% candidatul PDL, ultimul sondaj efectuat in vara creditandu-l cu 7% din optiunile electoratului, la egalitate cu Dorel Onaca, in timp ce Radu Mazare avea 54%.

Dutu, "rapit de o raceala"

In alta ordine de idei, avocatul Ionel Popescu, decanul Baroului Constanta si vechi memru al PD, a prezentat situatia din Navodari, concluzionand ca este vorba despre un blocaj legal fara iesire, lucrurile fiind practic imposibil de limpezit pana la alegerea unui nou consiliu local. Popescu sustine ca vinovata de aceasta situatie este institutia prefectului, care continua sa valideze hotararile unui consiliu aflat in afara legii, in conditiile in care functioneaza cu 22 de consilieri in loc de 19. In Navodari are loc, in aceste conditii, "un delir administrativ mai rar intalnit", ajungandu-se in imposibilitatea de a se debloca lucrurile. De mentionat ca la conferinta de ieri a mai participat doar deputatul Mircea Iustian, presedintele organizatiei judetene, Stelian Dutu, absentand, "rapit de o raceala", dupa cum l-a scuzat Mihai Petre.