Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat ieri ca pe lista pentru Parlamentul European, pe primele cinci locuri se afla actualii membri ai PE - senatorul de Bucuresti Eugen Mihaescu, deputatul de Braila Daniela Buruiana-Aprodu, deputatul de Gorj Petre Popeanga, senatorul de Neamt Viorica Moisuc si deputatul de Brasov Cristian Stanescu. "Echipa castigatoare nu se schimba", a spus liderul PRM. Actualii europarlamentari PRM sunt secondati, pe lista, de colegi desemnati de filialele judetene, marea majoritate fiind fosti senatori si deputati: Nicolae Patru (Valcea), Dan Nicolae Rahau (Constanta), Adrian Maracineanu (Prahova), Adrian Pascuta (Timis), Ion Stoica (viceprimarul orasului Buftea).
Corneliu Vadim Tudor a declarat, ieri, ca toti candidatii PRM pentru Parlamentul European au studii superioare, printre ei numarandu-se profesori universitari, economisti si juristi, si ca toti vorbesc o limba straina. Potrivit presedintelui Corneliu Vadim Tudor, "scorul sondajelor de opinie crediteaza PRM cu peste 20 la suta din optiunile de vot", cu alte cuvinte, partidul mizeaza pe sapte euro-parlamentari. Constanta este reprezentata pe lista PRM pentru PE de doi candidati: presedintele PRM Navodari, Dan Nicolae Rahau (fost senator) si Mariana Bandi, presedintele Organizatiei Municipale de Femei a PRM Constanta. Rahau este plasat pe locul 7, in timp ce Bandi este pe pozitia a 32-a. Din punctul de vedere al deputatului PRM Gelil Eserghep, faptul ca doua persoane reprezinta judetul Constanta pe listele pentru PE "este o apreciere pentru judetul nostru in general si a Organizatiei PRM Navodari in particular". "In conditii normale, corecte de vot, cu o campanie corecta, vom avea sapte euro-parlamentari", ne-a precizat Gelil Eserghep.

Rahau inca nu s-a decis daca va candida pentru Primaria Navodari

Vestea ca este al saptelea pe lista pentru euro-parlamentari, l-a luat putin prin surprindere pe Dan Nicolae Rahau, care ne-a declarat: "Este o onoare si mi se pare un loc absolut decent si care ma multumeste", a declarat presedintele PRM Navodari. In ceea ce priveste declaratia sa cum ca ar putea candida pentru Primaria Navodari, Dan Nicolae Rahau a precizat ca inca nu s-a decis. "Dar, avand in vedere tot ce se intampla in Primarie si Consiliul Local Navodari, sunt sanse sa ma decid in perioada imediat urmatoare", a precizat Rahau.