Presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ieri, la finalul intalnirii cu reprezentantii PN¥CD, ca s-a decis colaborarea dintre PNL, PN¥CD si AP printr-un document politic, care va fi intocmit si semnat de liderii celor trei formatiuni in cel mult 20 de zile.
"Demersurile initiate luni au continuat astazi cu PN¥CD. Discutiile s-au rezumat la conturarea valorilor si ideilor de dreapta. Am constatat ca, in ultima perioada, se observa o confiscare a acestor valori de catre forte care sunt de sorginte comunista si care au un mesaj demagogic si populist", a declarat Tariceanu. El a adaugat ca atat PNL, cat si PN¥CD nu accepta "principiul democratiei participative" despre care a afirmat ca este specifica unor tari precum Cuba sau Bolivia, unde deciziile se iau in "adunari publice prin piete" sau prin "referendumuri". Atat Tariceanu, cat si presedintele PN¥CD, Marian Petre Milut, au atacat voalat in mesajele lor pe Traian Basescu si PC, fara a pronunta insa aceste nume. Astfel, Tariceanu a vorbit in acest context despre o confiscare a valorilor de dreapta de catre "forte care sunt de sorginte socialista sau comunista si care de fapt au un mesaj demagogic si populist".
La randul lui, Milut a afirmat ca a "identificat in aceasta zona niste anticorpi care trebuie sa se duca exact de unde au venit pentru ca acolo se definesc mult mai bine si intr-adevar se pot consolida intr-un procent real pe care il au in electoratul romanesc". (D.G.)