Regele Mihai I, insotit de regina Ana, principesa Margareta si principele Radu, a venit ieri la CNSAS, pentru a-si vedea dosarul, desi institutia are doar o mica parte din documentele intocmite de fostele Servicii secrete care l-au urmarit pe regele Mihai. Restul - "cantitate importanta" - ar trebui sa se afle inca in posesia actualelor Servicii secrete, in arhivele acestora, a declarat Ticu Dumitrescu, membru al Colegiului.
Dupa vizita, Majestatea Sa a citit cateva file din cele doua dosare care-l vizeaza si care se afla la CNSAS. "Majestatea Sa a fost vizibil emotionat sa revada intre acele coperti o serie de inscrisuri din presa vremii, dar si o serie de delatiuni ce-l vizau. Mi-a ramas in minte numele conspirativ al unuia dintre turnatorii sai: Romeo. Acesta era, cel mai probabil, cineva din interiorul Palatului", a declarat Dumitrescu.

Nemultumirile Colegiului

Pe de alta parte, mai multi membri ai Colegiului CNSAS s-au declarat nemultumiti de faptul ca nu au fost anuntati oficial de vizita familiei regale la sediul institutiei. "Va rog sa retineti, aceasta a fost o vizita privata pe care Regele Mihai I si familia sa i-au facut-o lui Ticu Dumitrescu, nu o vizita oficiala a familiei regale la sediul CNSAS. Am asteptat aproape o ora in sala de Colegiu vizita suitei regale, insa acestia nu au discutat decat cu Ticu Dumitrescu si cu presedintele Secasiu. Noi, ceilalti, nici macar nu am fost anuntati oficial de vizita, am aflat din vorba-n vorba ca urmeaza ca Majestatea Sa sa vina aici. Scuzele astea cu lipsa scaunelor, a spatiului, sunt baliverne", a declarat dupa vizita familiei regale la CNSAS Cazimir Ionescu, membru al Colegiului.
Impresia generala a fost ca vizita fostului suveran a fost una de imagine, dupa ce in ultima vreme Casa Regala a fost implicata mai mult in actiuni de revendicare a mai multor proprietati: Domeniul si Castelul Peles, resedinta de la Scroviste, terenuri in judetul Calarasi, paduri in Prahova, Moldova si Ardeal.