La Biblioteca Judeteana Alexandru Odobescu din Calarasi a avut loc vernisajul expoziției de arta vizuala a Grupului artistic Omicron si a invitatilor acestora.
Evenimentul a fost prezentat de criticul de arta Ana Amelia Dinca. Expozitia va ramane pe simezele bibliotecii judetene din Calarasi pana la sfarsitul lunii ianuarie si poate fi vizitata cu respectarea masurilor de prevenire a raspandirii Covid-19, aflate in vigoare.
Avem artisti din grupul nostru, Omicron, care este un grup care se formeaza si se sudeaza pe zi ce trece. Am vrut sa fie o expozitie moderna in mod special si sa apropiem tinerii, elevii iubitori de arta, voluntarii bibliotecii, pentru ca aceasta este dedica tinerilor si copiilor in mod special, a spus artistul plastic Jimmy Stanescu.
Speram sa ne vedem cat mai des in acest spatiu cultural. Artistii prezenti sunt atat din Calarasi, cat si din Bucuresti, atata cu studii, cat si autodidacti, a spus artistul plastic Victor Grigore. Curatorul expozitiei a fost Ana-Amelia Dinca, critic de arta.
Sa fie de bun augur si sa ne revedem cu cat mai multi artisti participanti in anii ce vor urma. Intial era vorba sa organizam o expozitie de sarbatoi si am ajuns la un Salon de Arta Contemporana, a precizat artistul plastic Cornel-Ursu Dobrogea.