Am venit la targul Piata Taraneasca de la MTR cu un stand, la care sunt prezente cartile mele: Marele incendiator, Repertoarul amorului 1, Repertoarul amoului 2 - alte 69 de povesti de dragoste din istoria lumii, aparute la Editura Hyperliteratura. Acest al doilea volum s-a vandut in primele doua saptamani in 3.000 de exemplare. In ciuda faptului ca este pandemie, lumea cumpara in continuare carti si povesti omenesti. Lumea este innebunita de pandemie, de gandul saraciei, de frica, de criza, de politica asta in care lumea se cearta cu toata lumea. Nu putem face acum lansarea ei din cauza pandemiei. Motivul pentru care sunt printre anticari este ca scriu o carte care se numeste Negustorul de antichitati. Am inceput-o acum cativa ani, am scris vreo 400 de pagini si m-am blocat. La un moment dat, n-a mai mers. Am venit printre anticari, ca ca sa inteleg fenomenul - este o lume foarte exclusivista, foarte aparte despre tot ce stim despre lumea romaneasca si incet-incet incep sa ma acomodez si o voi termina pana la sfarsitul anului. Nu este istorie, este fiction. M-am imprietenit cu anticarul Tudor Ghinea. Ne vedem in fiecare week-end si schimbam povesti, ne-a spus Stelian Tanase.
La standul lui Stelian Tanase, puteti gasi si discuri cu muzica clasica: Mozzart, Haydn, o Integrala Claudio Monteverdi, dar si viniluri cu muzica rock romaneasca si straina. Stiti ce este impresionat aici? Ca, desi ducem o viata grea, oamenii mai cumpara o carte, un obiect frumos, un vinil! Am si linguri sculptate. Nu vin pentru bani aici, ci pentru a schimba impresii cu anticarii.
Mai gasiti la standul lui Stelian Tanase si o cutie veche, un aparat de prajit seminte, naut, cafea, castane - vechi de 150 de ani, o scumiera art nouveau.