La Tucano Coffee a avut loc zilele trecute lansare cartii Terapie pe salteaua de pilates de Adriana Emilia Toma, in prezenta catorva jurnalisti si prieteni.
Fiind o carte pe care, asa cum spun si in postfata, nu o inchizi cu zambetul pe buze, m-au incercat foarte multe emotii negative pe masura ce o scriam. Izvorul cartii se gaseste undeva printre ultimele capitole, ordinea lor suferind mari modificari in lunga perioada de corectura si interventii pe text, insa acel capitol care sta la baza cartii este motivul pentru care aceasta carte exista. Este vorba despre povestea unei foste cliente de-ale mele (da, inspirat din fapte reale, ca majoritatea capitolelor din carte) care suferea enorm din cauza multelor kilograme in plus pe care le purta ca pe o povara. Nu stiu nici eu cum am avut inspiratia ca de la o singura poveste sa incep sa prind, parca din zbor, alte si alte povesti de viata, toate legate de ravagiile pe care le poate avea o stima de sine scazuta asupra vietii unei femei. Si nu, sa nu credeti ca am impresia ca numai femeile trec prin aceste lucruri. In prezent scriu a doua mea carte, care este o replica masculina a povestilor clientelor Veronicai. Nu este o voce masculina de luat exemplu, ba dimpotriva, scriu despre un barbat care intruchipeaza tot raul pe care l-au trait clientele Veronicai. Insa veti vedea ca si ei se zbat, si ei au frici, nesigurante si viduri foarte dureroase. Si nu, nu vreau sa evidentiez ca numai femeile sunt inselate. Citind ultima fraza din Terapie de salteaua de pilates veti vedea ca asta se poate intampla oricui, femeie sau barbat, si ca ce conteaza cel mai mult este lectia cu care plecam din astfel de experiente, ne-a spus autoarea cartii, Adriana Emilia Toma, care este absolventa a Facultatii de Sociologie.
Evenimentul a fost prezentat de o prietena de-ale ei, psiholoaga Diana Lupu, care activeaza in Asociatia pentru Egalitate de sanse pentru femei.
Este o carte dedicata femeilor. As vrea sa fie citita si de barbati, care astfel ar intelege demonii femeii de langa el. Daca un barbat ar avea rabdare sa citeasca cartea, ar intelege mai bine femeia. O carte de debut nu face din mine un scriitor. Vreau sa scriu in continuare. Am multe idei, a marturisit autoarea cartii.
(Text: F.P.M. si M.A.P.)