Croitorul Virgil Ion are un mic atelier de croitorie in Piata Matache, unde este un spatiu comercial. Aici, apeleaza multi oameni doritori sa-si faca ceva frumos sau sa isi faca retusuri la bluze, fuste, pantaloni si costume. Mereu e plin la domnul Virgil. Lumea apeleaza la serviciile lui si pentru ca are preturi bune si pentru ca isi onoreaza comenzile foartre repede.
Virgil Ion: La 14 ani am luat meseria de croitor in brate. Mostenesc pasiunea pentru croitorie de la cei cinci unchi ai mei, care din pacate au murit. Cel mai in varsta dintre ei a lucrat si pentru Casa Regala a Romaniei. El era ucenic si a venit din provincie la Bucresti. Il chema Parvu Nae. Pe urma, copilarie n-am prea avut. Sunt din zona de langa Snagov. Am lucrat la APACA pana la Revolutie si dupa aceea, unde am stat cinci ani. Atelierul de la Apaca lucra si pentru familia Ceausesscu si pentru toti actorii romani cunoscuti, incepand de la Alexandru Arsinel si pana la Stefan Banica. dar si pentru export. Facem costume clasice de barbati, cu mateiale de la fabricile de confectii romanesti. De acolo am plecat la o firma privata si dupa aceea la atelierul de croitorie din Piata Matache, unde sunt de opt ani. Speram sa tina piata si sa nu o inchida, ca sa bucur lumea cu ceea ce fac, ne-a spus croitorul Virgil Ion, care practica preturi foarte bune.
Printre clientii fideli ai sai, se numara sportiva Lucica Radu, Marius Teicu, Mircea Dinescu si Luana Ibakca. Si cantaretul Mihai Constantinescu era un client care apela la serviciile de croitorie ale lui Virgil Ion.