Azi se implinesc 29 de ani de cand scriitoarea si jurnalista Areta Sandru isi incheia povestea vietii. Avea 40 de ani. A plecat ceva mai devreme decat unii dintre colegii ei de redactie si de scris. I-au urmat la diverse varste, dar tot prematur, alti scriitori si jurnalisti de la Tineretul Liber - Sorin Preda, Cornel Ostahie, Constantin Stan, Pavel Perfil, Laurentiu Olan, Dan Mucenic. Areta Sandru a lasat in urma ei 6 carti (5 de proza si una de publicistica). Era membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. A avut o fiica, un copil frumos si bun, care ii seamana in multe privinte, nu doar la talentul scrisului, jurnalista, ci mai ales la frumusetea sufletului - Astrid Mireille Popa. Areta Sandru traieste in gandurile celor care au cunoscut-o.
Emilia Vasiliu: Dumnezeu sa o odihneasca! Avea atata forta in trupsorul ei fragil. A plecat prea devreme si a lasat in urma ei doua suflete dragi, al caror zbor s-ar fi petrecut la o alta altitudine daca ar fi avut-o alaturi ca sa se inspire si ca sa lupte.
Cleopatra Lorintiu: Areta era o fiinta speciala, avea simtul observatiei, verva de reporter, verb de prozatoare, fler de jurnalista. Un destin nemilos, nedrept, greu de gandit.
Serban Cionoff: Areta Sandru, un nume pe care il port intr-un ales ungher de suflet si pe care il voi rosti mereu cu un deosebit respect si cu regretul ca soarta nemiloasa a facut ca ea sa ne paraseasca atat de devreme. Fie-i luminoasa si mereu pura amintirea!