Recent, la Pizzeria BYA din Calarasi, a avut loc un eveniment artistic intitulat Dragobeti si Dragobete. Cronica evenimentului a aparut pe site-ul IN PANA LUI BOBOC. Puteti citi in continuare aceasta cronica, realizata de catre Cornel Marinescu. Pe acelasi site puteti viziona MARTURIE VIDEO - FLORIAN VALSAN si cateva instantanee foto cu participantii la eveniment..

Evenimente si comentarii. Vernisaj expozitie Dragobeti si Dragobete
NOTA de INFORMARE!

In vizita de lucru inteprinsa temeinic pe data de 22.02.2020, incepand cu orele 16:00, in Calarasi (conform programului stabilit), cu scopul de a verifica indeaproape activitatea breslei pictorilor de schite, portrete, peisaje, grafica satirica si de a studia tehnicile artistice, am constatat urmatoarele:
- Subiectul intalnirii: Vernisajul expozitiei de caricatura Dragobeti si Dragobete;
- Suspecti principali: Clubul Caricaturistilor Calarasi, reprezentat de Victor Grigore, Florin Valsan si Jimmy Stanescu;
- Locatie: Pizzeria BYA;
- Sustinatori de opinii: Jimmy Stanescu, Florian Valsan, Victor Grigore, Cornel Ursu Dobrogea, Petronela Milea, Mihai Gabriel Boboc, Mireille Astrid Popa, dar si alte tinere talente in ale caricaturii;
- Public: admiratori, fini cunoscatori ai satirei si umorului de calitate etc.
Observatii:
A cuvantat in deschidere Ana Amelia Dinca care este un critic de arta cunoscut si curator de expozitii.
Intrunirea a fost intr-un cadru bine organizat, cu o atmosfera tovaraseasca insotita de buna dispozitie.
Am remarcat, asezat la loc de cinste si astazi dupa 30 ani, portretul carmuitorului nostru mult iubit.
Toti cei prezenti au dorit ca sa cunoasca personal manifestele si autorii si sa participe la diverse discutii tematice.
Epigramistul Ion Mitrea a insufletit atmosfera in bine cunoscutul stil personal.
Festivitatea de apreciere si premierea au fost urmate de cate un scurt discurs patimas.
Finalizarea lucrarilor s-a incheiat tarziu, cu mult peste programul normal, datorita lansarii editiei limitate de vin, Lacrima lui Dragobete, de la crama maestrului Cornel Ursu Dobrogea.

NOTA: s-a observat pe parcursul testelor in laboratorul dedicat, Bistroul In pana lui Boboc, cu mostre primite ca suvenir, ca sindromul de tristete si suparare dispare, fiind inlocuit cu veselia. Pot aparea, foarte rar, reactii adverse, ce duc la transformarea temporara din Dragobete in Dragobeti asa cum foarte bine a fost evidentiat de catre unul din expozantii cu experienta, in persoana lui "Chef" Mihai Gabriel Boboc in lucrarea de un real succes DragoSot ce se poate regasi in meniul zilnic.
Mentionez ca la sfarsitul dezbaterilor niciun copac sau alta planta nu a avut de suferit.
A raportat in termen, CRONICARUL
Cornel Marinescu
Bucuresti, 23.02.2020 A.D.