Joi, 20.02.2020, la Cercul Militar National - Sala Foaier, a avut loc vernisajul expozitiei de pictura Sidef, semnata de Delia Budurca.
Aflata la prima expozitie personala, gazduita intr-un spatiu cu o traditie picturala de decenii, artista propune o lume fantastica, recreata dupa legi proprii din datele realitatii, destructurate si reinterpretate potrivit sensibilitatii personale.
Arta e un mijloc de a destructura realitatea si a o recrea in forme noi, suportabile, spune Delia Budurca.
Pasionata de natura, artista reinterpreteaza peisajul in forme moderne, pastrandu-i totodata armonia si starea. Regasim pe panze luxurianța vegetalului si cautarea ritmurilor dupa care aceasta se formeaza si se dezvolta.
Anterior, artista a participat la expozitii colective la Deva, Viena, iar in mai 2019 la expoziția colectiva Perspective, organizata la Centrul Cultural Pitesti.
Delia Budurca este jurnalist, realizator al emisiunii PORTRET, un concept original care presupune intalniri cu oameni interesanti si realizarea unui dublu portret, din cuvinte si din linii, emisiune difuzata in fiecare marti de la ora 19 pe Nasul TV. Este Redactor-Sef al revistei Medica Academica. Bursier al Fundatiei Reuters, a scris presa economica la Adevarul, Agerpres, Business Standard.
Regasiti mai multe detalii pe siteul deliabudurca.ro, pe pagina de FB a emisiunii si pe canalul de youtube.
Expozitia va fi deschisa pana pe 2 martie 2020.