Vineri, 20 decembrie 2019, la ora 18:00, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va invita la cea de-a treia editie a Conferintei de Craciun de la Antipa, intitulata La Curtea Regilor Romaniei. Mese si meniuri regale de sarbatori sustinuta de Dr. Stefania Dinu, istoric, director stiintific al Muzeului National Cotroceni. Evenimentul va avea loc vineri, 20 decembrie de la ora 18:00, in Sos. Kiseleff nr. 1 si va fi urmat de o sesiune de autografe oferita de autoarea volumului Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, aparut la editura Corint.
Cu siguranta multi dintre noi s-au intrebat cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei, in ce consta protocolul si ceremonialul gastronomic utilizat precum si cum se derula viata in acele vremuri. Dr. Stefania Dinu ne va purta intr-o calatorie fascinanta in timp si ne va dezvalui o panorama a ceea ce putem denumi generic viata cotidiana la Curtea Regala a Romaniei.
Asadar, va invitam in acest sfarsit de an la muzeu, sa ne asezam la masa amintirilor placute, sa ne delectam cu o ceasca de ceai aromat si sa vorbim despre eleganta, fast si bun gust, luandu-le ca model si sursa de inspiratie pentru anul ce ne bate la usa.
Participarea este gratuita, iar inscrierile se pot face completand un formular de rezervare pe: https://antipa.ro/rezervari/.
Sponsor principal: MOL Romania
Sponsor: Hotspot Educational BRD
Parteneri: Editura Corint.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania.