Pe un site am gasit recomandari pentru cartile: Printesa sub acoperire si Printesa cu adevarat. Ambele carti sunt scrisae de Connie Glynn si au aparut la Editura Litera. Traducerea din limba engleza este realizata de Mirella Acsente.
Autoarea, Connie Glynn , s-a nascut in Anglia in 1994. Ea a fost de mica pasionata de povesti. La varsta de 6 ani, ea a scris o poveste dedicata mamei sale. E un fel de a zice ca scris-o, pentru ca de fapt ea i-a dictat mamei sale prima ei poveste. Ca studenta, Connie Glynn s-a ocupat cu un vlog de mare succes. In timpul facultatii a infiintat canalul YouTube de vlogging Noodlerella, care s-a bucurat de un succes imens in Marea Britanie, adunand in scurt timp aproape un milion de abonati. Prima parte a trilogiei Cronicile Rosewood, Printesa sub acoperire, este romanul ei de debut. Romanul de fata, Printesa cu adevarat, este al doilea al seriei.
Iata subiectul pe scurt.
Lottie Pumpkin este o fata orfana dintr-un orasel de provincie. Indragostita de basme, ea si-a dorit dintotdeauna sa fie o printesa buna si curajoasa, asemenea eroinelor din povestile ei preferate. Destinul o duce alaturi de Ellie Wolf, printesa rebela a Maradovei, camera la Rosewood Hall, una dintre cele mai prestigioase scoli din Anglia. In capatul celalalt al Europei, Ellie Wolf, printesa rebela a Maradovei, isi imparte timpul intre plictiseala vietii de la palat si escapadele sub acoperire in lumea adolescentilor obisnuiti. Atunci cand destinul le aduce in aceeasi camera la Rosewood Hall, una dintre cele mai prestigioase scoli din Anglia, avantajele unui schimb de roluri par aproape de la sine intelese. Dar, pentru printese, lumea este un loc plin de primejdii, iar la adapostul zidurilor seculare ale scolii cineva le pandeste fiecare pas.
Cand se intorc la Rosewood dupa vacanta, Lottie si Ellie spera ca, dupa evenimentele dramatice din primul an, vor avea parte de un trimestru linistit. Dar la renumita scoala se intampla lucruri teribile, iar elevii sunt otraviti. Sa fie oare tot mai aproape amenintarea organizatiei secrete Leviathan? Lottie si Ellie sunt hotarate sa descopere vinovatul, dar primejdia le pandeste dupa colt.
O poveste fermecatoare despre prietenie, devotament si curaj intr-o lume in care printesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regaseste acolo unde te astepti mai putin.