The Art of Banksy, expozitie in care sunt incluse peste 50 de tablouri, picturi, obiecte 3D, clipuri video ale lui Banksy, unul dintre cei mai cunoscuti si controversati artisti stradali din lume, va putea fi vizitata intre 30 iulie si 27 octombrie, la Arcul de Triumf din Bucuresti.
Expozitia, prezentata pentru prima data in Romania, include unele dintre cele mai importante lucrari ale artistului: Laugh Now, Girl with Balloon, Pulp Fiction, Flower Thrower, Monkey Queen, Flag Wall, Soup Can.
In cele doua videoclipuri care completeaza expozitia pot fi urmarite povestea din spatele Fetitei cu balonul si un film de cateva minute realizat chiar de Bansky.
Expozitia a fost deschisa in 2016, la Istanbul si gazduita la Paris (inca deschisa), apoi la Amsterdam, Londra, Roma, Berlin, Tel Aviv, Toronto, Montreal, Milano.
Cei care isi doresc sa viziteze expoziția o pot face zilnic, intre orele 12.00 -" 22.00, iar biletele pot fi achiziționate la pretul de 35 de lei - in timpul saptamanii - si 40 de lei in weekend. Elevii, studentii si pensionarii vor plati 20 de lei - de luni pana vineri - si 30 de lei sambata si duminica.
Identitatea lui Banksy este un mister bine pastrat inca de la inceputul anilor 1990. Despre el se cunoaste nationalitatea - britanica -, orasul de origine - Bristol -, pagina de Instagram cu 5 milioane de abonati si site-ul de internet unde publici lucrarile sale online fara alte comentarii. Se spune despre el ca ar fi ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack.
Banksy a facut din arta sa un mijloc de protest, iar lucrarile sale de critica politica si sociala au fost realizate in majoritatea cazurilor pe strazi, pereti si poduri din orase din intreaga lume.
Organizatorii expozitiei sunt Events si Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Monumentelor ai Patrimoniului Turistic.