Pe site-ul ProTv a aparut un articol intitulat: Filmul Downton Abbey a avut avanpremiera in Bucuresti. Mesajul ambasadorului UK. Reproducem in continuare textul articolului. Mentionam ca am luat parte la acest eveniment si am schimbat cateva cuvinte si cu dl Andrew Noble, ambasadorul marii Britanii in Romania, un barbat extrem de agreabil si comunicativ. Acesta a acceptat cu amabilitate sa faca chiar si o fotografie impreuna cu Mireille Astrid Popa, jurnalista la estiri.ro si einformatii.ro!

Asteptat cu nerabdare de iubitorii rafinamentului englezesc din secolul 20, filmul Downton Abbey a avut avanpremiera marti seara in Bucuresti.La 9 ani de la lansarea serialului cu acelasi nume, filmul Downton Abbey ajunge pe marile ecrane. La avanpremiera de marti seara a fost prezent un public restrans. Printre norocosi s-a numarat si ambasadorul Marii Britanii in Romania. Oficialul s-a declarat fan al povestii creionate in serialul cu acelasi nume.

Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii in Romania:
- Sunt foarte nerabdator sa il vad. Am fost fan Downton Abbey dinainte ca Downton Abbey sa fi existat. Ei bine, port personajul meu favorit. Vaduva contesa al carei nume este Violet. De aceea am camasa violet.
Pelicula inspirata din serialul de succes spune povestea unei familii si a servitorilor sai in timpul domniei regelui George al V-lea la finalul anilor 1920. Intreaga actiune are loc pe un domeniu fictiv, iar personajele si decorul sunt conturate astfel incat sa te poarte in atmosfera vremurilor de atunci.

Irina Margareta Nistor, critic de film:
- Se pare ca au fost suficient de abili ca si daca nu ai vazut serialul sa poti vedea filmul fara sa ai nevoie de explicatii. E unul dintre cele mai rafinate, i-as zice chiar mai mult decat un serial, e mai degraba un foileton.
Inainte de a urmari filmul, ambasadorul Marii Britanii in tara noastra a vorbit despre productia englezeasca. Dar nu numai.

Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii in Romania:
- Unul dintre lucrurile care mi-au atras atentia este legat de femeile puternice care joaca in film. Numarul producatorilor britanici care vin in Romania este in crestere, ceea ce este fantastic. Avem actori romani care au jucat in filme britanice de succes, iar contactele dintre oameni au crescut de-a lungul timpului si nu se vor opri.
Dupa aproape doua ore, la iesirea din sala de cinema, multumirea se citea pe chipurile spectatorilor, care nu au contenit cu laudele.

Irina Margareta Nistor:
- Este asa ca un cadou de Craciun pe care abia astepti sa il deschizi. E foarte multa muzica buna. Cu totii visam in fiecare an sa castigam loteria de la Viena. Daca vedem filmul asta e ca si cum am fi castigat-o un pic.

Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii in Romania:
- Nu vreau sa dau spoilere oamenilor. Este o poveste completa, foarte bine realizata, foarte bine jucata intr-o maniera englezeasca. Minunat! Este un film foarte special.
Filmul va rula in cinematografele din Romania incepand de vineri - 13 septembrie 2019.