La Muzeul Dunarii de Jos Calarasi, a avut loc recent vernisajul expozitiei
artistului calarasean JIMMY STANESCU. Acesta expune pe simezele Muzeului Dunarii de Jos cateva zeci de lucrari. La Vernisajul expozitiei de arta plastica au participat numerosi iubitori de frumos din Calarasi.
Pe pagina de facebook a Muzeului Dunarii de Jos si in presa locala au fost publicate detalii despre artist si despre lucrarile sale. Artistul Jimmy Stanescu s-a nascut in data de 9 august 1972. El este un autodidact dotat cu un talent nativ. Dupa terminarea Liceului Teoretic Mihai Eminescu, a urmat timp de 3 ani cursurile Scolii Populare de Arta Plastica din Calarasi, avandu-l ca indrumator pe Corneliu Ratcu. Jimmy Stanescu a expus in mai multe randuri alaturi de alti pictori din Calarasi si din alte judete. Artistul dovedeste talent nu doar in pictura, ci si in poezie, acesta fiind membru in cadrul Cenaclului Literar - Artistic Phoenix. El a abordat stiluri si teme diferite - peisaj, portret, grafica satirica. Lucreaza cu materiale diverse, in toate tehnicile principale: ulei,acrilice, tus, acuarele, pastel, carbune. Dintre toate, se remarca mai ales prin manuirea tehnicii acuarelei. Se exprima in alb si negru, lucreaza mai mult in zona portretului, dar si a caricaturii cu efecte picturale prin accentele pe care acesta le confera lucrarilor sale.
Criticul de arta Amelia Dinca are despre despre pictorul expozant cuvinte de lauda:
- Jimmy Stanescu ca dovedeste un talent deosebit, lucrarile sale demonstrand usurinta in manuirea creionului sau penelului.
De asemenea, Amelia Dinca zice ca pictorul calarasean are o imaginatie creatoare deosebita si surprinde fericit diverse obiective peisagistice sau de natura statica, alegand culori vii pentru picturile cu flori sau contraste de albastru cu alb si griuri in alte tablouri.
Ezpozitia de la Muzeul Dunarii de Jos este un adevarat succes, o sinteza a artei lui Jimmy Stanescu.