Agerpres: JTI, din nou la TIFF cu un film de dans Corbul Alb sau despre imposibilul artei
JTI si Transilvania International Film Festival (TIFF) au oferit din nou ieri seara publicului clujean un regal dedicat dansului. In acest an a fost prezentat la cinematograful Florin Piersic filmul The White Crow (Corbul Alb), in regia lui Ralph Fiennes, avandu-l in rol principal pe Oleg Ivenko. Filmul il aduce in prim plan pe Rudolf Nureyev, unul dintre cei mai uimitori dansatori si coregrafi ai secolului XX. Puterea geniului lui Nureyev este de fapt echivalentul corbului alb, imposibilul pe care arta reuseste sa-l atinga si sa-l depaseasca, aducandu-l in viata si lasandu-ne cu generozitate sa-l percepem. Forta si mostenirea lui Nureyev l-au determinat pe Oleg Ivanko sa-si dea masura excelentei.
- N-am vrut sa-l dezamagesc pe Rudolf Nureyev, declara dans-actorul pentru Hollywood reporter.
Gilda Lazar, director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova si Bulgaria, a declarat:
- Ma bucur mult sa fiu din nou la Cluj. Este al doisprezecelea an in care JTI prezinta la TIFF un film despre dans, ca o legatura intre evenimentul nostru corporativ Intalnirile JTI si acest extraordinar Festival de film. Este un film de exceptie, cu un nume deosebit, Corbul Alb, ca o contrapondere la Lebada neagra, acel fenomen la care nu se asteapta niciodata nimeni. Personajul principal este Rudolf Nureyev, balerin clasic, dar considerat parintele dansului modern. O legenda cu o anvergura artistica aproape imposibil de cuprins. Un film ca o poezie, avand profunzime si semnificatii aparte pentru noi, cei care am trait in comunism cu visul suprem al libertatii. Drumul cel mai frumos intre doua puncte este dansul, spunea Gigi Caciuleanu, iar pentru mine drumul pana la Cluj este intotdeauna foarte frumos pentru ca la capatul lui ma asteapta un film despre dans. As vrea sa putem continua acest parteneriat cu TIFF inca cel putin 12 ani de acum inainte. Si speram ca publicul va intelege si va sustine dreptul companiilor de tutun de a putea sponsoriza evenimente culturale in continuare, fara a-si face reclama propriilor produse. Recent, un deputat clujean si-a asumat un proiect de lege care intentioneaza sa interzica companiilor de tutun sa sustina viata culturala a comunitatii.
De-a lungul timpului, JTI si-a asociat numele cu cele mai desavarsite expresii ale dansului. Intalnirile JTI, eveniment anual devenit un reper cultural de exceptie si aflat in 2019 la cea de-a XX-a editie, reprezinta o marca nationala a calitatii pentru dansul contemporan. In cadrul TIFF, JTI continua traditia Intalnirilor si prezinta la fiecare editie filme de arta, legate de lumea dansului: Mr. Gaga in regia lui Tomer Heymann, La Danse in regia lui Frederick Wiseman, Pantofiorii rosii, in regia lui Michael Powell si Emeric Pressburger, Pinalui Wim Wenders, premiera, in Romania, a proiectiei 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed si Christian Holten Bonke, Dancing on broken glass, regizat de Marek Tapak, Pasari rare, in regia lui T.M. Rives,Polina, regizat de Angelin Preljocaj si Valerie Muller sau Bobbi Jene de Elvira Lind sunt cateva dintre proiectiile memorabile de la Cluj.

xxx

JTI este membra a Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din tutun. Cu sediul central la Geneva, JTI are circa 45.000 de angajati si operatiuni in peste 130 de tari. In Romania, JTI a a aniversat anul trecut 25 ani de cand este prezenta pe piata locala. De peste un sfert de veac in Romania centenara, JTI este parte a comunitatii. Compania sponsorizeaza unele dintre cele mai importante evenimente culturale: Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Transilvania International Film Festival, Festivalul SoNoRo, turneele nationale Pianul Calator, Flautul de Aur, Duelul Viorilor, Festivalul International al Orchestrelor Radio Radi-Ro, proiectele Gigi Caciuleanu Romania Dance Company. De asemenea, Intalnirile JTI, eveniment organizat anual incepand din 2000, reprezinta un reper de traditie pentru iubitorii dansului contemporan. Sinonime cu calitatea si excelenta, Intalnirile JTI recomanda Garantat 100% si webcultura.ro.