CLICK: Strengarita din Maria Mirabela a implinit 45 de ani. Tot frumoasa a ramas! (Autoare: Carmen Andrei)
Medeea Marinescu, care luni, 27 mai, a implinit 45 de ani, a jucat in zeci de roluri in piese de teatru, dar si in productii cinematografice cu distributii de zile mari, insa intreaga tara si-o aminteste din pelicula pentru copii Maria Mirabela. Avea doar 6 ani cand a primit rolul vietii ei:
- Da, din clipa aceea m-au strigat numai Mirabela. Eram un fel de vedeta printre copii. Stiu ca scoala a organizat o iesire cu noi, copiii, chiar la vizionarea filmului Maria, Mirabela, la cinematograful din cartier. Am mers cu colega mea de banca de mana, eram grupati in siruri de cate doi copii. Cand am iesit din cinematograf, toti copiii se inghesuiau sa vina spre mine, sa stea de vorba cu mine. Apoi, toti copiii voiau sa se joace cu mine. Absolut. Atat de tare credeam tot ce se intampla acolo! Animatia a fost adaugata ulterior, noi lucram cu niste marionete facute din plastilina, de Gopo, care avea un talent incredibil. Oachi, Scaparici, Omide erau din plastilina si trebuia sa ii vedem la un moment dat zburand, si Gopo era cel care ne contura povestea, a spus ea, pentru adevarul. ro.
Medeea are un succes nebun, de mai bine de noua ani, si cu spectacolul Straini in noapte, unde joaca alaturi de inegalabilul Florin Piersic. Urmatoarea reprezentatie va avea loc pe 17 iunie, la Teatrul National din Bucuresti. Pret bilet: 108,5 lei.