Joi, 16 mai 2019, ora 18.30, in Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti se celebreaza o Sfanta Liturghie solemna in sarbatoarea Fericitului Vladimir Ghika, prezidata de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti.
Monseniorul Vladimir Ghika (1873-1854) a fost declarat martir de Papa Francisc, la 27 martie 2013, si beatificat la 31 august acelasi an, in cadrul unei Sfinte Liturghii solemne care a fost prezidata la Bucuresti de Card. Angelo Amato.
Monseniorul Vladimir Ghika (n. 25 decembrie 1873,Constantinopol, Imperiul Otoman - d. 16 iunie 1954, Penitenciarul cu regim de maxima siguranta Bucuresti) a fost un print, diplomat, scriitor, om de caritate, preot catolic roman (biritual: latin si bizantin), nepotul lui Grigore Alexandru Ghica, ultimul principe al Moldovei. Tatal lui Vladimir Ghika a fost Ioan Grigore Ghica, diplomat, ministru de externe si al apararii al Romaniei. Unul dintre fratii monseniorului a fost Dimitrie I. Ghica. Monseniorul Vladimir Ghika a fost beatificat pe data de 31 august 2013, la Bucuresti, in cadrul unei slujbe religioase solemne desfasurata la pavilionul Rom-Expo.