USR: Sedinta Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din Romania din data de 22 ianuarie 2019
Marti, 22 ianuarie 2019, s-a reunit Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din Romania. La sedinta au participat urmatorii membri ai Comitetului Director: Nicolae Manolescu, presedintele U.S.R., Varujan Vosganian, prim-vicepresedinte U.S.R., Gabriel Chifu, vicepresedinte U.S.R., Aurel Maria Baros, presedinte Filiala Bucuresti-Proza, Cassian Maria Spiridon, presedinte Filiala Iasi, Mircea Mihaies, din partea Filialei Timisoara, Horia Garbea, presedinte Filiala Bucuresti-Poezie, Peter Sragher, presedinte Filiala Bucuresti-Traduceri Literare. Invitati: Sorin Lavric, director programe interne, Razvan Voncu, director programe externe, Daniel Cristea-Enache, director de imagine, Stela Pahontu, director economic, Dragos Ursache, noul director administrativ. A lipsit, din motive de sanatate, Ion Cristofor (din partea Filialei Cluj).
Primul punct pe ordinea de zi l-a constituit discutarea finantarii si functionarii revistelor U.S.R. si incheierea contractului cu Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. In continuare, a fost detaliata pregatirea proiectelor U.S.R. pentru anul 2019 (lista proiectelor este pe site-ul U.S.R.), cu implicarea Institutului Cultural Roman in proiectul Desant literar romanesc in Spania (28 sept.-5 oct. 2019) si cu nominalizarea de catre U.S.R. a invitatilor romani la Targul de Carte din China. A fost propus de catre Peter Sragher, presedinte Filiala Bucuresti-Traduceri Literare, un proiect editorial cu colaborarea unor edituri din China. Au fost prezentate situatia Editurii C.R. Educational SRL si actualizarea regulamentului de functionare a Casei Scriitorilor de la Neptun.
Alte puncte importante pe ordinea de zi au fost institutionalizarea unor initiative ale U.S.R. (lista canonica a celor mai reprezentative carti de proza si memorialistica din intervalul 1918-2018), aprobarea unui proiect memorial pentru scriitorii care au luptat in Primul Razboi Mondial (proiectul prezentat de Ion Lazu) si implementarea acordurilor de colaborare institutionala cu Institutul Cultural Roman si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale; iar la capitolul Diverse, aprobarea maririi cuantumului lunar pentru ajutoarele sociale acordate de U.S.R. si aprobarea reevaluarii cladirilor aflate in proprietatea U.S.R., reevaluare care se face la 3 ani in vederea impozitarii acestora; realizarea unei harti a organizatiilor scriitoricesti din Europa; o actualizare a articolelor din Wikipedia despre scriitorii romani; realizarea unei versiuni in limba engleza a site-ului U.S.R.

(Sursa: uniuneascriitorilor.ro)