Pe 21 aprilie 2019, in duminica Floriilor, Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a Uniunii Artistilor Plastici din Romania a vernisat la Bucuresti expozitia principala a filialei: ANUALA DE ARTA RELIGIOASA SI RESTAURARE 2019.
Co-organizatorul evenimentului Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti a pus la dispozitia artistilor plastici simezele Salii H. H. Stahl si Foaierul H. H. Stahl din Șoseaua Kiseleff nr. 30, sector 1.
Au expus peste 85 de artisti plastici profesionisti - membri ai Filialei de Arta Religioasa si Restaurare a UAPR cat si alti membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania sau studenti UNARTE, artisti si/sau restauratori din muzee, artisti plastici profesionisti cu activitate importanta in domeniul artelor vizuale sau al restaurarii bunurilor culturale.
Printre acestia enumeram artistii plastici consacrati: Mihai Dumitru - lector la UnARTE Bucuresti, Florian Mihailescu, Constantin Grigoruta, Oana Isar, Teodora Coltofeanu, Ilinca Manole-Heinrich - profesori la Liceul de Arte Plastice N. Tonitza Bucuresti, Ciprian Buzuloi, Cristian Olteanu, Carmen Sirbu, Corneliu Ratcu, Victor Grigore, Silviu-Ioan Soare, Alexandru Sibiceanu, Brandusa Mates-Stanciu, Jorge Mafu, Doru Dragusin, Irina Sava - presedintele filialei.
In expozitie au fost prezenti si artisti la inceput de cariera precum: Liviu Dumitrescu, Otilia Anastase, Cristian Boca, Emilian Tivrea, dar si studenti ca Andreea Popescu anul I la UnARTE.
In deschidere au vorbit: directorul muzeului, doamna Paulina Popoiu, presedintele AFAPRR dr. Irina Sava, criticul de arta Marius Tita si alti invitati.
Curatorii expozitiei sunt: Cristian Olteanu, Emilian Tivrea, Jorje Mafu.
Coordonatori de proiect: Cristian Olteanu, Florin-Ionut Filip.
Intr-un scurt interviu, pictorul Florian Mihailescu, presedintele Comisiei profesionale a filialei, ne-a relatat ca pe de o parte expozitia reprezinta un prilej de marturisire constanta a credintei ortodoxe, a traditiilor romanesti, pe care pictorii de arta plastica religioasa simt nevoia sa o faca an de an in Postul Pastelui. Pe de alta parte reprezinta si un prilej de intalnire al artistilor iubitori de Hristos im preajma Invierii, de intrarea Domnului in Ierusalim.
Expozitia va fi deschisa pana pe 15 mai 2019 si are program de vizitare de miercuri pana duminica, intre orele 10-18, intrarea fiind gratuita.