Azi, la Antena 3, am vizionat un interviu emotionant cu actorul Gabriel Fatu. Interviul a fost difuzat la emisiunea De-a viata ascunselea, realizata de Florentina Fantanaru. Confesiunile lui Gabriel Fatu ne-au prilejuit cunoasterea unor momente emotionate din viata unui actor tanar si talentat, care a ajuns in teatru din cauza (sau datorita - cum zice Fatu) lui Florin Piersic, monstrul sacru al teatrului romanesc. Piersic a fost invitatul lui Fatu intr-o emisiune TV. Fatu i-a povestit lui Piersic ca a decis sa se faca actor afland povestea cu boabele de grau spusa la TV, cu farmecul inegalabil de catre Florin Piersic. De atunci, marele Piersic l-a indragit pe actorul plecat din Topolog sa cucereasca Bucurestiul. Emotionant si episodul prin care Florin Piersic i-a conferit lui Fatu rangul de al treilea Fat al sau. De atunci, Piersic ii zice lui Gabriel Fatu:
- Fatul meu.
Gabriel Fatu a povestit cum era viata in satul sau natal, cum mergea cu oile si caprele la pascut, pe camp, despre cum parcurgea zilnic 5 km pe jos sau cu bicicleta, pana la scoala, timp de 8 ani, din clasa a 5-a pana in clasa a 12-a. Dupa bacalaureat , pe care l-a luat din prima cu media 7,05, Gabriel Fatu a avut ambitia de a da examen de 4 ori pana sa intre la teatru, la stat, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala ci Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti. Cand a intrat la UNATC, el era student in anul I la Hyperion, cu taxa. Intre timp facuse si un an armata ca voluntar. (Pasiunea sa pentru farse dateaza din perioada armatei). Un interviu excelent, cu amintiri emotionante pornind de la copilarie , continuand cu momentele dificile din viata de student in Bucuresti si apoi traseul sau spre celebritate. La fel de frumoase sunt amintirile lui Fatu despre familia sa, despre parinti, frati si surori. Si despre propria sa familie si fetita lui care acum are 2 ani. Azi, Gabriel Fatu este General Manager la Universitatea Populara Ioan I Dalles si presedinte al Teatrului Principal. Gabriel Fatu a povestit cum a reusit sa puna pe picioare acest teatru, care deja are notorietate, un repertoriu bogat si multe turnee in tara.
Un capitol aparte al interviului a fost despre activitatea actorului la posturile SIGMA TV si OTV. Florentina Fantanaru l-a intrebat pe Gabriel Fatu daca ii este dor de Dan Diaconescu? Invitatul de sambata odinioara era numit Regele farselor, era iubit si urat pentru ceea ce facea, dar mai ales bine platit.(S-a ales si cu cateva procese, care l-au lecuit de o astfel de emisiune de farse). Gabriel Fatu a vorbit la emisiunea De-a viata ascunselea si despre salariul pe care il castiga in urma emisiunii cu farse de la OTV.
- Erau seri bune. Cand pe punct de rating procentul meu a fost foarte mare, luam intr-o seara cateva mii de euro. Recordul meu intr-o seara a fost 10.000 de euro. Intr-adevar lucram 8 ore si vorbeam intruna. Cand veneam acasa eram foarte obosit. Intr-o seara m-am dus acasa si mi-am luat chiftelute. Le-am pus in cuptorul cu microunde, iar apoi le cautam in frigider, spune Gabriel Fatu.

Gabriel Fatu pe Facebook

- General Manager la Universitatea Populara Ioan I Dalles
- Presedinte la Teatrul Principal
- A lucrat la OTV
- A studiat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala ci Cinematografica I.L. Caragiale - Bucuresti
- A invatat la Liceul Agricol Topolog - Tulcea
- Traieste in Bucuresti
- Din Tulcea
- Urmarit pe facebook de 3.180 de persoane
- Administreaza Gabriel FATU, Teatrul Principal si alte 2 Pagini