Editura Vellant incepe anul cu intrebari insemnate: Ce inseamna sa fii barbat in secolul XXI? Cartea de eseistica Evolutia barbatului este un text echilibrat care are forta sa ne schimbe atitudinea fata de barbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversatie necesara despre masculinitate. Ce inseamna sa fii barbat in secolul XXI? Artistul Grayson Perry exploreaza ce anume este masculinitatea: de la sex la putere, de la mode vestimentare la cariere profesionale, dar si ce anume ar putea deveni pe viitor. Ce fel de barbat ar putea face din lume un loc mai bun? Ce s-ar intampla daca am regandi filozofia de tip macho, versiunea depasita a masculinitatii, si am imbratisa un ideal diferit de masculinitate? Evolutia barbatului, traducere de Oana Maria Zaharia, este o carte exceptionala despre masculinitatea de azi.

Grayson Perry: Unul dintre aspectele masculinitatii pluraliste cu care barbatii s-ar putea sa aiba o problema e optiunea. Masculinitatea de moda veche nu ne oferea optiuni. Voi incerca sa ofer cateva sfaturi drept ghid. Telurile feminismului pot fi scrise pe o carte postala. M-am straduit si eu sa intocmesc un manifest pentru viitorul masculinitatii. Iata-l mai jos:

Drepturile barbatilor:

- Dreptul de a fi vulnerabil
- Dreptul de a fi slab
- Dreptul de a gresi
- Dreptul de a fi intuitiv
- Dreptul de a nu sti
- Dreptul de a fi nesigur
- Dreptul de a fi flexibil
- Dreptul de a nu te rusina de niciuna dintre calitatile de mai sus.

Grayson Perry este un ghid extrem de elocvent si plin de duh care ne insoteste prin aceasta casa a groazei care este masculinitatea moderna. El vrea, ca noi barbatii, sa fim mai ciudati, mai liberi si mai putin previzibil - New York Times

Despre autor

Grayson Perry este unul dintre cei mai apreciati artisti din Marea Britanie cu expozitii solo-show in intreaga lume. Este detinator al unui Turner Prize in anul 2003 si a unui premiu BAFTA pentru un documentar produs de Channel 4 intitulat The Vanity of Small Differences, All in the Best Possible Taste.