Aura Casaru, Project Administrator la Zestrea Bisoceana din Buzau, creeaza opinci din piele de diferite marimi si culori pe care le puteti gasi zilele acestea la Targul de Turism organizat la Romexpo.
Aura a terminat Facultatea de Matematica si mai are doua surori, Cristina, medic veterinar, si Elena, studenta la Facultatea de Farmacie. Toate trei lucreaza opinci din piele din dragoste pentru satul romanesc - caci acesta este motto-ul de la Zestrea Bisoceana din Buzau.
Ce ofera acestea?
Ateliere de: opincarit, cusut, podoabe traditionale, realizat ii, incondeiat oua, sezatori traditionale.
Suveniruri: opinci magnet, opinci breloc, opinci brosa, ii in miniatura, semne de carte, bratari tricolor, papioane tricolor, saculeti cu lavanda.
Gata de purtat: bete, braie tesute, ii, opinci, cosume populare.
Intrebata cat munceste la o pereche de opinci din piele, Aura Casaru spune: Depinde de pereche. Pot lucra de la doua ore pana la o zi! Cum a inceput totul? Ideea era sa dezvolt zona locala si sa promovam mestesugurile! Opincile create de mine si de surorile mele se gasesc la vanzare in magazinele din incinta Muzeului Satului si Muzeului Taranului Roman si costa 50 RON, 200 RON, 300 RON, in functie de dimensiuni, de pielea folosiya si de talpa - daca au sau nu talpa. Facem si braie tesute la razboi, care costa 30 RON / metrul, ne-a spus Aura Casaru.