EVA : Cristian Tudor Popescu in dialog cu Miruna despre tenis, jurnalism si prima pereche de blugi
Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu si-a deschis usa casei pentru Miruna, prezentatoarea Jurnalului pentru copii de la Digi24. Invitatul lui Cosmin Prelipceanu de la Jurnalul de seara i-a povestit despre copilaria lui.
- Aveam o problema mereu cu nota la purtare. Luam premiu, eram un elev bun, dar destul de turbulent. Aveam si incaierari cu colegii. Mi-am spart capul de un numar considerabil de ori, am cazut dintr-un visin. Care s-a rupt. Era fragil, era copil, asa ca mine. S-a rupt o bucata din el si am cazut cu capul, cu partea asta in coltul unei caramizi. Si acum am o groapa! Pune mana! Am scapat cu viata atunci. Acum nu stiu ce consecinte a avut ulterior asupra mintii mele, lovitura in cap, spune amuzat Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul isi aminteste cu drag cat a muncit ca sa isi poata cumpara prima pereche de blugi.
- Primii bani i-am castigat in 1970, aveam 14 ani cand am muncit pentru ICAB â€" Intreprinderea de Apa - Canal Bucuresti. Eram in clasa a 8-a si voiam sa imi iau o pereche de blugi, ca astia pe care ii ai tu acum. Atunci o pereche de blugi erau ca o comoara din basm pentru un pusti ca mine, care nu aveam bani multi. Erau 300 de lei o pereche, dar pentru mine era o suma mare. Bine am mai facut o munca si mai dura - am carat carton asfaltat cu spinarea. Imi aduc aminte si acum. Asta era mult mai dura, dar era mult mai bine platita.
Miruna a reusit sa afle de la Cristian Tudor Popescu si de unde a dobandit pasiunea pentru tenis si ce sanse crede ca are Simona Halep pentru a deveni numarul unu in clasamentul mondial.
- Sunt si eu un copil al lui Ilie Nastase si Ion Tiriac. In anii aceia, in anii 70, era o nebunie cu tenisul in Romania, jucau toti copiii. Cu niste batace, rachete nu aveam. Cei mai multi nu aveam si jucam cu batace - niste bucati de lemn taiate la traforaj si cu niste mingi improvizate, din cauciuc, uneori si din carpa. Pana cand, pe la 13-14 ani am avut prima racheta si minge de tenis, am jucat cu batacul la perete. Si uite unde am ajuns acum in tenis. Simona Halep are toate datele si sanse apreciabile sa ajunga cea mai buna jucatoare a lumii.
Un interviu sincer si plin cu marturii inedite acordat de Cristian Tudor Popescu, Jurnalului pentru copii.

Sursa: eva.ro