La cinema, puteti vedea in curand filmul Bohemian Rhapsody, in regia lui Dexter Fletcher si a lui Bryan Singer.
Cu: Mike Myers, Lucy Boynton, Rami Malek, Tom Hollander, Gwilym Lee
Gen film: biografic, drama, muzical
Durata: 134 minute
Premiera in Romania: 02.11.2018
Bohemian Rhapsody (2018) este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor si a liderului extraordinar al formatiei, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile si a distrus conventiile, devenind unul dintre cei mai iubiti artisti de pe planeta. Filmul urmareste ascensiunea meteorica a trupei prin melodiile lor iconice si sunetul revolutionar, apropierea de colaps a formatiei pe masura ce stilul de viata al lui Mercury scapa de sub control, dar si reuniunea lor triumfatoare in ajunul concertului Live Aid”, unde Mercury, care se confrunta cu o boala amenintatoare, conduce trupa intr-una dintre cele mai puternice performante din istoria muzicii rock.
In cadrul concertului caritabil Live Aid, din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra si audienta TV la nivel mondial cu hituri precum We Will Rock You” si Radio Ga Ga”. Trupa a continuat sa concerteze si sa inregistreze chiar si atunci cand sanatatea lui Mercury s-a deteriorat.
In 1991, la o zi dupa ce a recunoscut public ca are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la varsta de 45 de ani.