Festivalul International de Film de Animatie Anim'est vine in sprijinul Asociatiei Daruieste Viata cu o proiectie caritabila Marnie's World, duminica, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Cinema Elvire Popesco. Toate incasarile adunate din vanzarea biletelor vor fi donate pentru proiectul de construire a Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.
O adaptare dupa celebrul basm al Fratilor Grimm, Muzicantii din Bremen, potrivita pentru toate varstele, Marnie's World este cel mai recent film de animatie in regia lui Christoph Lauenstein si Wolfgang Lauenstein, care detin in palmares un Premiu Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie (Balance”, 1989). Biletele la proiectie, in valoare de 10 lei, pot fi achizitionate online, pe Eventbook.ro, si vor fi disponibile si in cinema.
Conform datelor comunicate de Daruieste Viata, turnarea fundației primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din tara a inceput in luna iunie a acestui an, in curtea Spitalului Marie Curie din Bucuresti. Pana in momentul de fata, peste 150.000 de donatori, persoane fizice si companii, s-au alaturat proiectului, devenind fondatori ai Spitalului.
Echipa festivalului Anim'est crede cu tarie ca filmul poate deveni un bun prilej pentru sustinerea unei cauze umanitare si ca publicul cinefil se poate transforma in public donator al unui spital menit sa ofere mai multe sanse la viata copiilor bolnavi de cancer din Romania.
Reprezentantii Asociatiei Daruieste Viata vor fi prezenti duminica pentru a oferi publicului mai multe informatii despre proiect. Spectatorii care vor dori sa doneze in nume propriu vor avea posibilitatea sa o faca direct la eveniment. De asemenea, Daruieste Viata ofera si posibilitatea donatiilor online pe www.bursadefericire.ro si prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (donatii de 4 euro/luna).
Un tur virtual al Primului Spital de Oncologie si Radioterapie pentru copiii diagnosticati cu cancer din Romania este disponibil la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=E7wXG1chatk
Cea de-a treisprezecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 28 septembrie - 7 octombrie 2018 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point si Expirat. Biletele si Festival Pass-urile pot fi achizitionale online, pe Eventbook.ro, si vor fi disponibile si in cinema. Programul complet al editiei din acest an este disponibil pe site-ul Anim'est.
Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, partener EMILE Awards Premiile Europene ale Industriei Filmului de Animatie, este organizat de Asociatia Este'n'est si finantat de Centrul National la Cinematografiei, Administratia Fondului Cultural National, Uniunea Cineastilor din Romania si Institutul Cultural Roman.
Parteneri institutionali: Centrul CINETic, UNATC I. L. Caragiale, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez din Romania, Ambasada Frantei in Romania, Centrul Ceh, Institutul Maghiar din Bucuresti, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez.
Parteneri: Groupama Asigurari, Old Mout, AVIS Rent a Car, Framebreed, Point Hub, Expirat, Carturesti
Parteneri media: Radio Guerilla, Blitz TV, Vice Romania, Radio Romania Cultural, Sub25, The Institute, AaRC.ro, Igloo/Banchiza Urbana, IQads & SMARK, Proanimatie.ro, AGERPRES, Ziarul Metropolis, Dissolved Magazine, Munteanu
Partener de monitorizare: mediaTRUST