Nestor Damaso del Pino (6 iunie 1965) este un cunoscut artist grafic din Las Palmas, Gran Canaria, fiind considerat unul dintre reprezentantii cei mai importanti in domeniul caricaturii din Europa, opera sa fiind expusa in 50 de muzee si centre culturale , atat in Spania, cat si in Portugalia, Italia, Grecia sau Romania.
Este membru al Union of World Cartoonist.
Artistul a participat recent la Salonul Anual de Caricatura, editia a II-a, organizat la Muzeul Municipal Calarasi, alaturi de artisti calaraseni, precum: Jimmy Stanescu, Cornel Ursu Dobrogrea, Dumitru Nicolae si de tanarul grafician Vlad Stanescu.
Activitatea sa artistica s-a concentrat, mai ales in ultimii ani, asupra marilor personalitati din lumea artistica si culturala, de aceea este singurul desenator membru al ,,Asociatiei Caselor Memoriale si Muzeelor din Spania si Portugalia (ACAMFE), portretele sale fiind considerate ca facand parte din patrimoniu : Lope de Vega si Miguel de Cervantes (Madrid), Tomas Morales , Domingo Rivero, Benito Perez Galdos (Las Palmas de Gran Canaria) Luciano Pavarotti (Toscana, Italia), Jose Saramago ( Portugalia), Blas de Otero ( Bilbao), Mihai Eminescu( Ploiesti, Romania), George Bacovia, Panait Istrati (Bucuresti, Romania), Nikos Kazantzakis (Grecia), Vicente Blasco Ibanez (Valencia, Spania), Pablo Picasso (Malaga) etc.
Anul acesta, in octombrie, la Congresul annual al ACAMFE a fost numit caricaturistul oficial al Muzeelor si Caselor Memoriale care fac parte din aceasta asociatie. Implicat in multe proiecte , o mare parte din lucrarile sale au fost vandute in scopuri caritabile, din banii obtinuti, reusind sa puna bazele a trei scoli in statul african Sierra Leone si a unui adapost pentru femeile victime ale violentei domestice, in Las Palmasde Gran Canaria.
Este colaborator pe teme culturale al Consulatului Roman din Las Palmas de Gran Canaria.
Detine Marele Premiu la Festivalul International de Portrete ale poetului Mihai Eminescu (Ploiesti, Romania), 2017 si Premiul I la Simpozionul International Fereastra catre stele, 2018. In ultimii ani a avut expozitii in diferite orase din Spania, Grecia si Romania, cu mare succes la public.