In fiecare an, Muzeul Dunarii de Jos marcheaza Ziua Internationala a Dunarii printr-o expozitie de arta, care reuneste plasticieni locali, preocupati de frumusetea acestui fluviu, de legendele si istoria lui.
Vineri, 29 iunie, la ora 11.00, la sediul muzeului din strada Progresului nr. 4, a avut loc vernisajul expozitiei Fluviul nemuritor. Lucrarile prezente pe simeze reprezinta pictura in ulei, in culori acrilice, acuarele si grafica, impresionand prin cadrele inedite observate si transpuse pe suprafata bidimensionala, de expozantii care si-au adaptat la tema viziunea plastica.
- Simbol emblematic al civilizatiilor care s-au dezvoltat de-a lungul cursului sau, acest fluviu nemuritor a devenit si subiectul esential al lucrarilor multor artisti calaraseni, tratand ideea in sine la modul conceptual sau evocand elemente din realitatea recognoscibila, cu efecte tehnice si estetice deosebit de plastice. Asternand multa culoare, conferindu-i luminozitate, inzestrand-o cu atribute magice, cu misterele ei diurne si nocturne, artistii au revenit cu o viziune romantica asupra elementelor specifice ale acesteia. Barcile, asezarile umane, pescarii, linistea, vegetatia exotica si tainele ei de patruns, au stimulat imaginatia creatoare. Astfel, Dunarea-fluviul nemuritor revine si anul acesta in atentia creatorilor de frumos, dar si a publicului, iubitor de arta, precizeaza curatorul expozitiei, Ana Amelia Dinca.
- Printre expozanti se numara artisti calaraseni, bucuresteni si ialomiteni, consacrati si mai putin consacrati. Este o expozitie dedicata eternului fluviu Danubius, pe malul caruia se afla aceasta superba urbe. Aceasta expozitie reuneste peisaje superbe fluviale executate in diverse tehnici: acril, ulei, acuarela, grafica si chiar pastel, spune artistul plastic Jimmy Stanescu.
Expozitia Fluviul nemuritor se va incheia pe 7 iulie.